Naţionala feminină de handbal a câştigat, miercuri, 9 martie, scor 25-20, meciul cu Norvegia, campioana olimpică, mondială şi europeană en-titre, contând pentru Grupa 1 preliminară de calificare la Campionatul European din 2016.
În faţa a 7.200 de spectatori, România a avut un avantaj liniştitor încă de la pauză. Atunci, elevele lui Tomas Ryde conduceau deja cu şapte goluri, scor 16-9. Cristina Neagu a fost, şi de data aceasta, cea mai bună jucătoare din teren şi a marcat nu mai puţin de 10 goluri. Meciul dintre cele două reprezentative a fost o reeditare a semifinalei de la Campionatul Mondial de anul trecut, atunci când Norvegia s-a impus în faţa României.
În urma acestui rezultat, naţionala pregătită de Tomas Ryde şi-a asigurat în mare măsură calificarea la turneul final din decembrie, dar în acelaşi timp a luat un bagaj imens de moral îanintea turneului preolimpic de la Aarhus, programat în 18-20 martie.
2. Lupte: Estera Dobre, calificată în meci pentru bronz la Europenele de la Riga, anunță Agerpres.
Sportiva română Estera Dobre o va înfrunta pe germanca Nina Hemmer, miercuri seara, în meciul pentru o medalie de bronz în limitele categoriei 53 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia).
Estera Dobre (29 ani), cvintuplă vicecampioană europeană (2007, 2009, 2010, 2011, 2012), a învins-o în primul tur pe rusoaica Liubov Salnikova, în sferturi a fost întrecută de suedeza Sofia Magdalena Mattsson (vicecampioana mondială), dar s-a impus în recalificări în dauna unguroaicei Mercedesz Denes și s-a calificat în meciul pentru locurile 3-5, în care o va înfrunta pe Nina Hemmer.
George Bucur a fost învins în optimile cat. 65 kg, stilul liber, de georgianul Zurabi Iakobișvili, ocupând locul 18 în ierarhia finală. La cat. 97 kg, Michael Manea a pierdut în calificări la ucraineanul Valeri Andrițev și s-a clasat pe 18.
27 de scurtmetraje concurează anul acesta pentru trofeul Festivalului Internațional de Film NexT (7-11 aprilie), în Competiția internațională. Selecționerii Irina Trocan, Massimiliano Nardulli și Oana Ghera au ales din cele peste 2.000 de filme înscrise în festival câteva dintre cele mai provocatoare scurtmetraje recente. Spectatorii NexT se vor delecta cu viziuni inedite și povești venite de prin toată lumea, din Muntenegru, până în Chile și Filipine.
Selecția își propune să ofere publicului român o privire cât mai largă asupra producției de scurtmetraj la nivel internațional, trecând prin genuri, stiluri și influențe cinematografice diverse.
“Ce au avut în comun competițiile NexT din toți acești ani a fost o dorință de a găsi, din multele filme primite, cele pe care spectatorii (și noi, de altfel) o să le ținem minte – filme care pot avea uneori stângăcii de începător și de multe ori sunt solicitante, dar întotdeauna au multe de oferit. Cei aproximativ douăzeci şi cinci participanţi prezenţi în fiecare an în competiția NexT sunt regizori de urmărit, iar cei din generaţiile trecute deja au început să fie cunoscuţi într-un cerc mult mai larg”, spune criticul de film Irina Trocan.
Filmul "Le Concert", în regia lui Radu Mihăileanu, va fi proiectat, în limba franceză, pe 15 martie, la Institutul Cultural Francez din Copenhaga, în cadrul Festivalului Filmului Francofon 2016 din Danemarca, informează ICR.
Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, seara dedicată filmului românesc este organizată de Ambasada României la Copenhaga și Institutul Cultural Român, în colaborare cu Institutul Cultural Francez din capitala daneză.
Filmul "Le Concert" s-a bucurat de reacții pozitive în rândul criticilor de film, fiind nominalizat la Premiile Cesar pentru cel mai bun film, regizor, scenariu original, sunet, coloană sonoră și montaj și a câștigat premiul pentru cel mai bun sunet și coloană sonoră, semnată de Armand Amar.
Reprezentarea României la Festivalul Filmului Francofon de la Copenhaga se înscrie în seria de evenimente organizate anual de Ambasada României pentru celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei.
Există întotdeauna speranţă. Chiar şi într-o ţară în care realitatea e împovărătoare, iar oamenii găsesc mai uşor motive pentru a se cufunda în ofuri copleşitoare. Nu e simplu să fii optimist în România, însă nici imposibil nu este. Trebuie doar să te încăpăţânezi suficient de tare ca să descoperi experienţele pozitive, lucrurile bune, realităţile fericite. În weekend, noi vă prezentăm cel puţin o ştire pozitivă din România. Ca să înţelegem că realitatea are mereu şi o valenţă de care merită să ne bucurăm. Alte motive de bucurie mai găsiţi aici.
Comentarii articol (0)