1. Câştigătorul ultramaratonului de la Polul Nord s-a întors în ţară, scrie Mediafax
Tiberiu Ușeriu, câștigătorul maratonului "6633 Ultra" de la Polul Nord, a fost așteptat, miercuri seară, de peste 100 de persoane la întoarcerea sa în țară, pe Aeroportul Internațional "Avram Iancu" din Cluj.
La intrarea lui Uşeriu în incinta terminalului sosiri, cei prezenţi i-au cântat acestuia ”We are the champions”, după care l-au îmbrăţişat şi i-au scandat numele.
Tiberiu Uşeriu a câştigat săptămâna trecută cel mai greu maraton din lume, 6633 Ultra, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar. Bistriţeanul de 41 de ani s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista la Polul Nord.
Naţionala feminină de handbal s-a calificat, după opt ani de absenţă, la ediţia de vară a Jocurilor Olimpice, care va avea loc anul acesta la Rio de Janeiro.
Echipa pregătită de suedezul Tomas Ryde a încheiat neînvinsă turneul preolimpic desfăşurat la finalul săptămânii trecute la Aarhus, în Danemarca. Tricolerele au învins în prima zi chiar echipa gazdă, cu 32-25, pentru ca în al doilea meci al competiţiei să surclaseze Uruguayul cu 36-19, rezultate suficiente pentru a participa la competiţia supremă de la vară.
Mai mult, fetele noastre au încheiat grupa de calificare pe primul loc, după rezultatul de egalitate (27-27) obţinut duminică în faţa naţionalei similare a Muntenegrului, graţie golaverului superior. Atât România, cât şi Muntenegru, îşi asiguraseră biletele pentru Rio după primele două jocuri de la Aarhus.
O echipă de cercetători români de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI București propune o invenție concretizată în construirea unei nave spațiale dotată cu motoare magnetoplasmodinamice de foarte mare putere pentru transportul de pasageri și materiale în întregul sistem solar.
Constantin Sandu, managerul de proiect, a declarat miercuri, la Cluj, că alături de el lucrează la idee o echipă din care face parte și Dan Brașoveanu, cercetător la Orbital ATK din SUA.
"Ideea de bază e că noi creăm un fascicul de lumină concentrată pe care o dirijăm spre navă. Dirijând spre navă acest fascicul, motorul poate fi alimentat cu putere electrică de ordinul megawaților și în felul acesta se pot obține nave spațiale dotate cu motoare magnetoplasmodinamice foarte puternice și care pot asigura călătorii în sistemul solar pentru pasageri și pentru mărfuri. Noi prevedem că aceste călătorii s-ar putea extinde nu numai până la Marte, ci chiar spre alte planete din sistemul solar", a declarat Sandu pentru Agerpres.
Există întotdeauna speranţă. Chiar şi într-o ţară în care realitatea e împovărătoare, iar oamenii găsesc mai uşor motive pentru a se cufunda în ofuri copleşitoare. Nu e simplu să fii optimist în România, însă nici imposibil nu este. Trebuie doar să te încăpăţânezi suficient de tare ca să descoperi experienţele pozitive, lucrurile bune, realităţile fericite. În weekend, noi vă prezentăm cel puţin o ştire pozitivă din România. Ca să înţelegem că realitatea are mereu şi o valenţă de care merită să ne bucurăm. Alte motive de bucurie mai găsiţi aici.
Comentarii articol (0)