Avocatul Adrian Cuculis: ANAF riscă 180.000 de procese după ce a publicat lista cu datornicii persoane fizice, titrează adevarul.ro
ANAF riscă 180.000 de procese după ce a publicat lista cu datornicii persoane fizice, deoarece numele şi prenumele, alături de alte informaţii ce pot duce la identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter protejat, a declarat avocatul Adrian Cuculis.
"Lista ruşinii, marca ANAF, o să atragă după sine procese civile. Legea 677/2001 a fost analizată recent de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit în mod clar că numele şi prenumele, alături de alte date ce pot duce către identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter sensibil/protejat. ANAF riscă, prin imprudenţa făcută, să se pricopsească cu 180.000 de procese", a spus avocatul.
Cuculis a adăugat că cei trecuţi pe listă au tot dreptul să se adreseze justiţiei, conform legii 677/2001. "ANAF, în loc să stea să întocmească liste, ar face bine să îi execute pe datornicii de lux. Fiindcă faptul că se ştie că cineva este dator nu duce către recuperarea banilor", a adăugat avocatul Adrian Cuculis.
România se află pe ultimul loc din UE la cumpărarea online a biletelor de avion, notează capital.ro
Țara noastră se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană la cumpărarea online a biletelor de avion. Așa arată un raport publicat de Oficiul European de Statistică Eurostat.
În total, aceeași sursă arată că peste două treimi dintre rezervările pentru călătoriile cu avionul efectuate de cetăţenii Uniunii Europene în 2014 au fost realizate online. Astfel, în Finlanda (90%) şi Olanda (81%), rezervările online pentru zboruri au reprezentat peste 80% din total, la polul opus situându-se România (23%), Slovacia (27%), Cehia (38%), Belgia (45%) şi Grecia (47%), unde mai puţin de jumătate dintre bilete au fost cumpărate prin intermediul internetului.
Totodată, rezervările pentru cazare au fost realizate online de majoritatea cetăţenilor UE (55%), în 2014. Cel mai ridicat procentaj se află în Olanda (69%), Franţa (68%) şi Luxemburg (67%), iar cel mai scăzut în România (7%) şi Bulgaria (9%).
Comentarii articol (0)