ITM Caraș-Severin a anunțat că, astăzi, sistemul Reges (Revisal) se confruntă cu un volum mare de depuneri, motiv pentru care fișierele sunt procesate cu dificultate.
„Sunt 3000 de fișiere neprocesate, ce urmează a fi preluate până după-amiază”, a anunțat ITM Caraș-Severin, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.
Potrivit informațiilor venite din partea ITM Caraș-Severin, toate depunerile valide ale registrelor în sistemul ReGES vor fi procesate, iar codurile de încărcare vor putea fi vizualizate pe portal în secțiunea „Raport preluări”, cu data și ora la care a fost realizată depunerea. „Încărcările multiple ale aceluiași fișier .rvs în sistem nu afectează informațiile depuse. Fișierele încărcate se suprascriu, toate vor primi cod de încărcare și se vor considera de actualitate datele transmise în cel mai recent registru”, a menționat sursa citată.
Totodată, ITM a adus la cunoștință faptul că eliberarea parolelor pentru angajatorii noi este posibilă după obținerea unui cod de încărcare, în timp ce pentru angajatorii deja existenți în sistemul ReGES poate fi folosit cel mai recent cod obținut în ultimele două luni.
Ce soluții au la îndemână angajatorii
Potrivit HG nr. 500/2011, fiecare angajator are obligația să înființeze și să transmită la inspectoratul teritorial de muncă (ITM) un registru general de evidență a salariaților. Cei care nu îndeplinesc această obligație riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei.
Pe lângă faptul că acest registru poate fi transmis online, angajatorii trebuie să știe că acesta mai poate fi depus în două moduri diferite.
Prima variantă este trimiterea registrului pe e-mail, pe bază de semnătură electronică (registrul de evidență a salariaților se trimite la adresa suportregistru@inspectiamuncii.ro, după ce a fost semnat cu semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat digital calificat), în timp ce a doua variantă o reprezintă depunerea documentelor la sediul ITM în format electronic, însoţite de o adresă de înaintare semnată de angajator (depunerea se face pe suport CD, dischetă 3,5 inch/1,44 MB sau medii de stocare USB cu sistem de fișiere FAT/FAT32).
Notă: Mai multe amănunte despre alternativele prin care poate fi transmis registrul general de evidență a salariaților, puteți găsi în acest articol redactat de Avocatnet.ro.