ACCES GRATUIT
Romania - admisa ca tara cu statut de observator in cadrul Comitetului Concurentei al OCDE
România a fost invitata sa adere cu statut de observator la Comitetul Concurentei din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), acest statut fiind acordat pentru o perioada de doi ani, pâna la sfârsitul anului 2007, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Exerne remis duminica Rompres.
Articolul continuă mai jos
România a fost invitata sa adere cu statut de observator la Comitetul Concurentei din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), acest statut fiind acordat pentru o perioada de doi ani, pâna la sfârsitul anului 2007, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Exerne remis duminica Rompres. Admiterea României ca tara cu statut de observator la Comitetul Concurentei al OCDE, inclusiv la Grupurile de Lucru (GL) ale Comitetului (GL2 ? Concurenta si Reglementare si GL3 ? Implementare si Cooperare), a fost decisa în ultima reuniune a OCDE, la nivel de reprezentanti permanenti. Cererea de aderare a României cu statut de observator la Comitetul Concurentei al OCDE a fost înaintata la 20 septembrie 2005, prin scrisoarea oficiala adresata presedintelui Comitetului. Admiterea în cadrul Comitetului Concurentei al OCDE confirma implicarea activa a României în dezvoltarea relatiilor cu Organizatia, prin obtinerea statutului de observator sau membru cu drepturi depline într-un numar important de structuri de lucru ale OCDE. De asemenea, aceasta decizie constituie un pas important în dezvoltarea si intensificarea relatiilor cu OCDE în vederea îndeplinirii conditiilor de admitere a României în grupurile si structurile de lucru strategice ale Organizatiei si urmeaza cursul strategiei în vederea obtinerii pentru România a statutului de membru OCDE, conform Programului de Guvernare 2005 ? 2008. OCDE reprezinta un for unic de dezbatere a politicilor economice si sociale la nivel global, o organizatie internationala care reuneste cele mai avansate democratii cu economii de piata dezvoltate, urmarind realizarea de o maniera echilibrata a cresterii economice, dezvoltarii sociale si a protectiei mediului.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)