avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MEMBRU IN SINDICAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MEMBRU IN SINDICAT

Un consilier juridic angajat intr-o institutie publica bugetara,poate fi membru de sindicat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 19 Septembrie 2019
Da, poate fi membru de sindicat.

Legea 62/2011
art. 3
(1) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă, funcționarii publici și funcționarii publici cu statut special în condițiile legii, membrii cooperatori și agricultorii încadrați în muncă au dreptul, fără nicio îngrădire sau autorizare prealabilă, să constituie și/sau să adere la un sindicat.
.....

art.4
Persoanele care dețin funcții de demnitate publică conform legii, magistrații, personalul militar din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne*), Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Telecomunicații Speciale, unitățile și/sau subunitățile din subordinea ori coordonarea acestora nu pot constitui și/sau adera la o organizație sindicală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire membru sindical alice11041973 alice11041973 Cine nu poate fi membru sindical?De ce anumite persoane nu pot fi membri sidicali (vezi toată discuția)
Un asistent medical poate fi incadrat in grila de asistent social? ana-mihaela ana-mihaela Unitatea in care lucrez este trecuta pe asistenta sociala dar am diploma de asist. medical.Nu se accepta dreptul de a te inscrie intr-un sindicat care sa te ... (vezi toată discuția)
Sindicat crisspwi crisspwi buna as dori sa stiu daca se poate infiinta un sindicat al soferilor de tir din toata tara si cum se poate realiza asa ceva care ar fi pasi pentru realizarea ... (vezi toată discuția)