Noi solicitări la legea RCA: Altfel de tarife de referinţă, fără contracte pe o lună şi condiţii pentru închirieri de maşini, scrie economica.net.
Toate propunerile de modificare a proiectului de lege al asigurării auto obligatorii au ajuns pe masa parlamentului. Dintre acestea, spicuim: un nou mod de calcul al tarifului de referinţă propus de asociaţiile transportatorilor, stabilirea de către BAAR a unui prag maxim al costului poliţei RCA pentru cei cu o rată şi frecvenţă a daunei foarte ridicată, respingerea prevederilor legate de tehnologia telematică şi excluderea contractelor fracţionare (RCA încheiat pe perioade mai mici de şase luni).
Asociaţiile transportatorilor au propus un nou mod de calcul al tarifelor de referinţă pentru piaţa de RCA. Prin această formulă însă, IBNR, adică rezeva de daune întâmplate şi neavizate, care trebuie luată în calcul în stabilirea primei RCA nu are voie să depăşească 5%, în condiţiile în care cheltuilile cu acest tip de rezereve de dauna sunt de minimum 30%, 25% fiind rezervele în contul vătămărilor corporale şi deces, unde procesele sunt mai lungi şi despăgubirile plătite mult mai mari.
Măsura reducerii TVA la 0% nu este privită cu ochi buni de dezvoltatorii de locuinţe, ne spune capital.ro.
Firmele active pe sectorul rezidenţial al pieţei imobiliare privesc cu scepticism proiectul de lege care vizează reducerea TVA la 0% la tranzacţiile cu locuinţe. Mediul de afaceri o consideră o lege cu dedicaţie, care va încuraja specula imobiliară şi care nu se justifică.
Scopul declarat al stimulentelor fiscale cu incidenţă în sectorul imobiliar este acela al creării a 50.000 de locuri de muncă noi în construcţii, însă efectul pare a fi sporirea profitului dezvoltatorilor imobiliari.
Comentarii articol (0)