Ziua în care vom arde primele gaze naturale din Marea Neagră, scrie capital.ro.
Lucrurile încep să se clarifice în ceea ce priveşte exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagră. Companiile care au concesionat perimetre par că au luat deja decizia de a investi, chiar înaintea unei decizii finale a statului privind noul sistem de redevenţe practicate pentru exploatările de hidrocarburi.
Din vara anului 2019, primele gaze extrase din platforma continentală a Mării Negre vor intra în Sistemul Naţional de Transport, administrat de Transgaz, pentru a fi vândute în ţară sau, după caz, în Vestul Europei. Mai întâi, vor fi cantităţi relativ mici, 500 de milioane de metri cubi pe an, apoi, din 2020, cantităţile vor creşte considerabil. Asta pentru că producţia locală din prezent acoperă 90% din consumul anual al României, iar din următorul deceniu vom avea aproape gata conducta BRUA.
Micii producători de lapte, sprijiniţi cu 11 milioane de euro, ne spune curierulnational.ro.
Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepţional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern.
Este vorba despre acordarea de finanţare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, şi de finanţare naţională, în aceeaşi sumă, pentru micii fermieri, afectaţi de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 şi a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepţionale destinate producătorilor de lapte şi fermierilor din alte sectoare de creştere a animalelor.
Comentarii articol (0)