Schimbare majoră în autorizarea construcţiilor din Bucureşti, ne anunță capital.ro.
Primăria Municipiului Bucureşti nu va mai emite certificate de urbanism şi autorizaţii de construire pentru investiţiile aflate în situri arheologice şi în zonele de protecţie a monumentelor istorice, pentru care nu există delimitare oficială, adică 85% din suprafaţa Capitalei. Această sarcină va reveni primăriilor de Sector, potrivit unei ordonanţe de urgenţă pregătită de Guvern.
Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică o ordonanţă de urgenţă care vizează scoaterea din atribuţia Primăriei Municipiului Bucureşti a operaţiunilor de autorizare a construcţiilor aflate în situri arheologice şi în zonele de protecţie a monumentelor istorice, pentru care nu există delimitare oficială.
România, pe primul loc în Europa la creşterea bugetului pentru apărare în 2017, ne informează economica.net.
România a bugetat, în 2017, cea mai mare creştere din Europa de Est a cheltuielilor pentru Apărare, după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnalat că sprijinul militar american ar putea depinde de respectarea angajamentului faţă de NATO privind alocarea a 2% din PIB.
Proximitatea faţă de Rusia şi avertismentele preşedintelui Trump au determinat creşterea bugetelor pentru Apărare de către ţările din Europa de Est, care se aliniază sau depăşesc ţinta recomandată de NATO, de 2% din Produsul Intern Brut, potrivit datelor Bloomberg.
România, Lituania şi Letonia, care împart Marea Neagră, respectiv frontiere terestre cu Rusia, înregistrează cele mai mari creşteri ale bugetelor pentru Apărare ca pondere în PIB, în 2017 faţă de 2016. Estonia şi Polonia nu sunt mult în urmă, cheltuind mai mult, ca pondere din PIB, decât ţările occidentale membre ale Alianţei.
Comentarii articol (0)