Articol scris de George Stanciu
Cu ce și cum se curăță ecranul
E posibil să ai la îndemână o mulțime de produse de curățat prin casă, dar majoritatea au șanse destul de mari să-ți distrugă ecranul monitorului sau al televizorului. Unii producători sugerează să folosești doar anumite produse de curățare când vrei să ștergi ecranul. Totuși, multe produse se vând în diverse magazine la supra-preț.
Ai posibilitatea să cureți ecranul unui dispozitiv destul de simplu și ieftin. Ingredientul ”minune” pentru asta este alcoolul izopropilic. Aceasta este probabil cea mai ieftină soluție pe care o poți folosi când vrei să ștergi ecranul fără zgârieturi, iar cel mai mare avantaj este că nu dăunează suprafețelor sensibile ale televizoarelor sau ale monitoarelor.
Vrei să ștergi ecranul? Iată de ce ai nevoie:
- două lavete fine, care nu lasă scame (preferabil din microfibră);
- apă (dacă ai la dispoziție, apă distilată);
- alcool izopropilic;
- o cană gradată;
- bețișoare de urechi (opțional).
Cum cureți ecranul unui monitor sau televizor
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stingi ecranul monitorului sau al televizorului, apoi să-l lași câteva minute, pentru ca acesta să se răcească. Apoi șterge ecranul de praf, pentru a-l putea curăța cât mai bine de urmele mai profunde.
Amestecă alcoolul izopropilic cu apa, în proporții egale: cana gradată este ideală pentru a ști exact când ai o proporție 1:1 a celor două substanțe. În principiu, e mai bine să ai o combinație cu mai puțin alcool, decât cu mai mult.
Folosește una din lavete pentru a șterge ecranul, după ce ai îmbibat-o ușor în amestecul lichid și asigură-te că nu este prea mult lichid în ea. Șterge ușor tot ecranul, până ce nu mai sunt vizibile urme pe acesta. Folosește apoi a doua lavetă pentru a șterge urmele de lichid rămase și nu lăsa nicio urmă de umezeală pe ecran înainte de a-l reporni.
Curățarea ecranului: sfaturi adiționale
Bețișoarele de urechi sunt extrem de utile atunci când vrei să ștergi ecranul fără zgârieturi. Sunt utile mai ales pentru marginile acestuia, dacă pe bezel rămâne praf ce nu poate fi îndepărtat cu laveta. Bețișoarele înmuiate în lichidul preparat sunt ideale pentru locurile greu accesibile.
Pentru restul de sfaturi și mai multe informații pe acest subiect te invităm să citești articolul complet disponibil pe www.playtech.ro.
Comentarii articol (0)