Ce efecte a avut liberalizarea pieței gazelor naturale, titrează capital.ro.
Au trecut deja două luni de când piaţa gazului pentru consumatorii casnici a fost liberalizată, pe partea de achiziţie a mărfii. Vă prezentăm mai jos primele concluzii.
Această decizie istorică luată de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Ministerul Energiei a fost puternic contestată în perioada anterioară datei de 1 aprilie. Cei mai mari furnizori de pe piaţa reglementată, ENGIE şi E.ON au fost extrem de vehemenţi în a spune că liberalizarea este defavorabilă pieţei în ansamblu, dar şi cetăţenilor, avertizând că vor urma creşteri semnificative de tarife. La fel, dacă nu chiar mai vehementă, a fost Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, condusă de Iulian Iancu, membru PSD. Acesta anunţa un scenariu catastrofal pentru români, cu facturi care vor urca la cer.
Cum cresc preţurile la apartamente în cartierele din Bucureşti, ne spune economica.net.
Criza a tăiat din preţurile locuinţelor noi şi vechi din Bucureşti cu procente de până la 40%. În multe zone din Capitală, preţurile au început uşor să crească din 2014 şi 2015 încoace. Agenţii imobiliari estimează pentru acest an noi creşteri, cuprinse între 5 şi 10%. ECONOMICA.NET vă prezintă evoluţia preţurilor cerute de proprietari la apartamente cu două camere din Capitală, vechi şi noi.
În plină perioadă de boom, investitorii s-au bătut pe terenuri şi sperau să obţină profituri frumuşele. Cererea mare i-a făcut să crească preţurile de la o luna la alta. Şi nici preţurile apartamentelor vechi nu au stat pe loc. În 2008, preţurile lcouinţelor construite de Ceauşescu depăşeau pragul 100.000 de euro.
Comentarii articol (0)