Big Brother-ul preţurilor. Statele est-europene propun o serie de măsuri ce vizează relaţiile dintre producători şi magazine, ne spune economica.net.
Şapte state Est- Europene, printre care Bulgaria, Cehia, Ungaria sau Slovacia au înaintat parlamentarilor europeni un nou set de propuneri ce vizează relaţia dintre retaileri şi furnizorii lor. Se doreşte eliminarea unor taxe, plata într-un anumit interval de timp, dar şi crearea unui mecanism prin care preţurile să poată fi monitorizate de la poarta fermei la raft.
După ce au atras atenţia asupra posibilităţii alimentelor cu dublu standard de calitate în Estul Europei faţă de cele comercializate în Vest, oficialii mai multor state din Estul Europei au expus în faţa Parlamentului European viziunea lor cu privire la soluţiile pe care Europa le-ar putea lua pentru a combate practicile comerciale nelioale în cadrul lanțului de aprovizionare cu produse alimentare. Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia au prezentat săptămâna aceasta în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European o serie de recomandări informale cu scopul de a contribui la crearea unui cadru legal european care să reducă practicile comerciale nelioale (UTP) şi să întărească puterea de negociere a fermierilor în raport cu retailerii. Discuţii pe această temă există, de altfel, de mai mulţi ani, statele membre ajungând la concluzia că relaţia dintre retaileri şi furnizori ar trebui reglementată.
PAID: Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a ajuns la 1,67 milioane, în mai, scrie agerpres.ro.
Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a scăzut cu 2,29%, ajungând, la 31 mai 2017, la 1.667.445, comparativ cu 1.706.628 de polițe PAD active la 31 mai 2016, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.
La finalul anului trecut, erau active 1.703.047 polițe PAD, în timp ce la 31 decembrie 2015 erau active 1.590.954 polițe.
Potrivit PAID, la sfârșitul lunii mai 75,8% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 24,2% în mediul rural, iar, în funcție de tipul de locuință, 93,1% din polițele PAD vizează locuințele de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 6,9% locuințele de tip B (cele cu pereții exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).
Comentarii articol (0)