Povestea unei beri locale din România care s-a luat la „trântă” în tribunal cu gigantul Heineken
Sânsimion, județul Harghita. Din satelit, pe Google Maps se vede un sătuc puțin mai mic decât un timbru. Undeva în paradisul rural transilvan, aproape de versanți, începe povestea unei mărci de bere locale care i-a determinat pe jurnaliștii de la The New York Times să pornească pe urmele berăriei lui Andras Lenard, un tânăr antreprenor de 39 de ani, prins până de curând în iureșul unui conflict ce a adus în ecuație chiar și Guvernul de la Budapesta.
Nemulțumiți de obligativitatea vaccinurilor, 200 de oameni au protestat în Piața Victoriei
Aproape 200 de oameni au protestat duminică în faţa Guvernului, nemulţumiţi de legea care ar urma să îi oblige să vaccineze copiii. Ei susţin că proiectul de lege le-ar încălca drepturile constituţionale de părinţi.
„Aș dori ca toți părinții care au copii, frați, nepoți, copilași, rude, prieteni să nu mai vaccineze copiii! Să nu mai asculte de doctori!”, a strigat într-o portavoce, la miting, un bărbat îmbrăcat în haine preoțești.
Răni vindecate ca în filmele SF
Un dispozitiv cât o monedă poate reface rănile cu o simplă atingere. A funcţionat în proporţie de 98 la sută dintre experimente. Cipul inventat la Universitatea de Stat din Ohio se pune pe leziune şi apoi se aplică o sarcină electrică mică.
Procesul durează mai puţin de o secundă şi nu este invaziv. Imediat începe reprogramarea celulară. Cipul are un cod genetic sub formă de ADN sau ARN care schimbă structura celulelor şi le determină să se repare.
Mai exact, ţesutul pe care este pus dispozitivul se transformă într-un bioreactor, care produce celule menite să repare leziunile.
Comentarii articol (0)