UE: Există zone în România unde apa potabilă nu este potrivită
Calitatea apei s-a îmbunătățit în Bulgaria, Ungaria și România în ultimii ani, însă există încă zone unde apa potabilă nu este conformă cu directivele europene, arată un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană. România are inclusiv localități turistice importante, precum Moieciu, unde lipsesc rețele de alimentare cu apă.
Calitatea apei potabile disponibile pentru consumatorii din Bulgaria, Ungaria și România s-a îmbunătățit în ultimii ani datorită finanțării din partea UE, dar este nevoie în continuare de investiții considerabile, spun autorii raportului.
Curtea a examinat acțiunile UE legate de calitatea apei potabile în aceste trei state membre. Auditul a acoperit perioada cuprinsă între data aderării la UE acelor trei state membre și sfârșitul anului 2016. Per ansamblu, s-a constatat că alimentarea cu apa potabilă de calitate și accesul cetățenilor la aceasta au cunoscut o îmbunătățire, în mare măsură datorită investițiilor importante care au fost realizate cu fonduri UE în ultimii ani.
Autostrada Gilău-Nădășelu, deschisă anul viitor
Compania de Drumuri a semnat contractul de execuție a podului de pe Someșul Mic de pe autostrada Transilvania. Astfel sectorul de 8,7 kilometri de autostradă dintre Gilău și Nădășelu va putea fi conectat la sectorul Câmpia Turzii-Gilău, deja realizat.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a semnat luni cu firma italiană Tirrena Scavi SpA. contractul de execuţie lucrări "Finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi conexiunea dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1, Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea". Valoarea de semnare a contractului este de 25,67 milioane lei, fără TVA.
Podul va trebui realizat in 10 luni, după care va curge o perioadă de garanție de nouă ani.
Cartofii și fructele proaspte au coborât inflația în august
Rata anuală a inflației a scăzut la 1,2%, în august, potrivit Institutului de Statistică.
Rata anuală a inflației a fost de 1,2% în august și în scădere cu 0,22 puncte procentuale comparativ cu nivelul de la finalul lunii iulie, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS).
În iulie, rata anuală a inflației a fost de 1,4%, în creștere comparativ cu 0,85% în luna anterioară.
''Prețurile de consum în luna august 2017 comparativ cu luna august 2016 au crescut cu 1,2%. Rata medie a prețurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2016 - august 2017) față de precedentele 12 luni (septembrie 2015 - august 2016), calculată pe baza IPC, este 0,2%'', se arată în document.
Comentarii articol (0)