Săptămâna trecută, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional de Capital Uman a publicat lista organizațiilor care au fost selectate pentru a organiza cursuri de formare profesională în șapte dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale țării (cu excepția regiunii București – Ilfov).
Sunt eligibile persoanele care au domiciliul sau reședința în mediul urban sau în mediul rural din regiunea în care se organizează cursurile de formare antreprenorială. După finalizarea acestor cursuri, persoanele pot pregăti și susține un plan de afaceri propriu în cadrul unor concursuri de idei de afaceri, iar cele mai bune dintre acestea vor fi selectate pentru a primi câte o finanțare nerambursabilă de 40.000 de euro.
Afacerile astfel înființate vor fi înregistrare, în mod obligatoriu, doar în mediul urban din cadrul acestor regiuni de dezvoltare, iar domeniul agricol este exclus de la finanțare.
În total, 169 de organizații au fost selectate pentru a organiza cursurile de formare profesională, gestionând împreună un buget total de aproximativ 477.400.000 de euro.
Cele mai puține proiecte au fost depuse în regiunea de Vest, fiind selectate pentru finanțare doar 18 organizații. La polul opus, cel mai mare interes a fost manifestat în regiunea Centru, 29 de organizații fiind selectate.
Printre organizațiile care au câștigat cel mai mare număr de proiecte se regăsesc:
- Camerele de Comerț, Industrie și Agricultură din mai multe județe (zece proiecte);
- Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună (cinci proiecte);
- SC IPA SA (cinci proiecte);
- SC Egis România SA (patru proiecte);
- Universitatea de Vest Timișoara (patru proiecte);
- Romactiv Business Consulting SRL
Mai jos sunt centralizate organizațiile care vor organiza cursuri de antreprenoriat și vor oferi mini-finanțări în fiecare regiune de dezvoltare (cu excepția regiunii București – Ilfov).
Pașii necesari înscrierii la cursuri și obținerii finanțării de 40.000 de euro sunt prezentați în cadrul acestui articol.