Avertisment: Țeapa cu bilete gratuite la Wizz Air care circulă pe Facebook
Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a atras miercuri atenția cu privire la o nouă schemă de phishing în care este implicat numele companiei Wizz Air.
Cum decurge tentativa de phishing:
1. Utilizatorul primește (prin intermediul rețelelor de socializare) invitația de a participa la un concurs fictiv, care presupune completarea unui chestionar legat de calitatea serviciilor companiei aeriene WizzAir.
2. După completarea lui, utilizatorul este îndemnat să împărtășească această informație cu prietenii săi (contribuind astfel la răspândirea păcălelii pe social media).
3. Următorul pas este descărcarea propriu-zisă a tichetelor, în format .pdf, însă evident nu se întâmplă acest lucru! Ești redirecționat către un site care oferă un serviciu gratis pentru o perioadă (în cazul testat de noi Scribd).
4. Mai departe, ești îndemnat să îți faci cont, sau să te autentifici pe acest site. Datele tale pot fi preluate fie prin autentificarea cu Facebook sau Google, fie sunt introduse de utilizator (nume, adresa de e-mail, parolă).
5. Ultimul pas presupune introducerea datelor bancare.
Băncile vând un euro cu 4.7 lei
Euro se vinde cu 4,7 lei la băncile comerciale, după ce la BNR moneda unică a atins valoarea maximă a ultimilor cinci ani.
Euro se vinde cu circa 4,7 lei la cele mai mari bănci din România, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de 4,6198 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 până în prezent, potrivit News.ro.
Astfel, a treia bancă din România din punct de vedere al activelor, BRD, a afişat miercuri un preţ de 4,704 lei/euro.
Banca Comercială Română (BCR), cea mai importantă bancă din România din punct de vedere al activelor deţinute, a afişat miercuri un preţ de 4,6990 lei/euro.
A doua bancă din România, Banca Transilvania, a afişat miercuri un preţ de 4,6800 lei/euro.
Banca Mondială nu confirmă finanțarea autostrăzii Ploiești-Brașov
Oficialii Băncii Mondiale au făcut miercuri mai multe precizări privind colaborarea ce o au cu România pentru realizarea autostrăzii de pe Valea Prahovei.
Banca Mondială (BM) nu împărtășește pe deplin convingerile premierului Mihai Tudose cum că în mod cert va asigura finanțarea proiectului de realizare a autostrăzii Ploiești-Brașov.
Oficialii instituției internaționale au oferit miercuri răspunsuri parțiale la câteva întrebări adresate de Digi24.ro privind acest proiect. Din răspunsurile oferite rezultă faptul că optimismul manifestat de premierul Mihai Tudose privind finanțarea autostrăzii este nejustificat.
”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanţă strategică, finanţat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investiţiilor din infrastructura rutieră”, spunea el pe 31 octombrie.
Finanțarea nu este încă o chestiune sigură, iar modalitățile concrete prin care banca va ajuta România fac încă obiectul discuțiilor. ”Mixul de instrumente ale Băncii Mondiale, incluzând o potențială finanțare a autostrăzii, este subiectul unor discuții tehnice în derulare și vor fi făcute publice după finalizare”, au declarat oficialii BM pentru Digi24.ro.
Comentarii articol (0)