Gabriela Firea: Stop maşinilor vechi din Bucureşti!
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că intenționează să pună "stop" mașinilor vechi din Capitală, pentru că acestea afectează nu numai circulația, ci și poluează aerul pe care îl respiră bucureștenii, cu consecințe grave asupra sănătății.
"Trăim într-un oraș aglomerat, cu foarte multe mașini. De la începutul anului și până în prezent, avem peste 100.000 de mașini second hand înmatriculate în Capitală. Rablele Europei au ajuns la noi, la București. Suntem într-o colaborare continuă și într-un dialog cu doamna viceprim-ministru, cu doamna ministru al Mediului, pentru identificarea unor soluții, astfel încât să punem un stop acestui exod de rable în Capitală, pentru că ele nu afectează doar circulația, ci afectează grav și starea noastră de sănătate, mediul ambiant, pentru că creează poluare și nu cred că este de dorit", a afirmat Firea, la comandamentul de iarnă.
Ea a adăugat că degeaba cumpără municipalitatea 400 de autobuze Euro 6, 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, dacă în continuare sunt acceptate în Capitală autoturisme personale foarte vechi.
Valoros zăcământ de gaze din România, descoperit de britanici
Un nou zacământ de gaze a fost descoperit la Suceava. Peste el a dat o companie din Marea Britanie, ale cărei acţiuni au urcat imediat cu mai bine de 30 de procente.
Prospex Oil and Gas este convinsă că zăcământul e viabil comercial, iar în primăvara anului viitor vrea să înceapă producţia experimentală.
Pariul pe zona Sucevei a dat foarte rapid roade. Englezii au investit în drepturile de explorare abia la sfârşitul acestei veri, când au plătit nu mai puţin de 750.000 de euro.
Energia se va scumpi și în 2018
Primul semn că energia se va scumpi şi la anul. Preţuri cu până la 15% mai mari la licitaţiile de pe piaţa pentru energia populaţiei.
Operatorul Comercial al Pieţei de Energie (OPCOM) a publicat nivelurile de preţ pentru licitaţiile de achiziţie a energiei de pe Piaţa Centralizată a Serviciului Universal (PCSU) pentru primul trimestru al anului viitor. Preţurile maxime sunt cu până la 15% mai mari decât cele de la licitaţia pentru ultimul semetru al acestui an, potrivit e-nergia.ro.
Preţul maxim acceptat de OPCOM pentru producătorii de energie care se vor înscrie cu oferte de vânzare la licitaţiile cu preţ descrescător pentru energia livrată pe PCSU pentru consumatorii casnici care răman la serviciul universal este de 246 lei/MWh pentru energia livrată în bandă. Preţul este cu 4,6% mai mare decât cel maxim afişat anterior licitaţiilor pentru trimestru patru al acestui an (235 lei, licitaţia a fost adjudecată la 230 de lei).
Pentru energia livrată în intervalul orar 7-24, preţul maxim pentru primul trimestru din 2018 este de 281 de lei, cu 8% peste cel afişat anterior licitaţiilor trimestrului în curs (260 de lei, licitaţia a fost adjudecată la 254 lei).
Pentru energia livrată în orele de vârf de consum (orele 17-22), preţul maxim pentru primul trimestru din 2018 este de 310 lei/MWh, cu 14,8% peste cel afişat anterior licitaţiilor trimestrului în curs (270 de lei, licitaţia a fost adjudecată la 267 lei).
Comentarii articol (0)