Unde au petrecut românii minivacanța de 1 Decembrie. Premiera de anul acesta
Românii au cheltuit peste 10 de milioane de euro în vacanţa de Ziua Naţională. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, pachetele city-break din ţară s-au vândut mai bine decât cele din străinătate. Cele mai căutate au fost oraşele ardelene, inclusiv Sibiu. Totuşi, românii s-au îngrămădit şi pe Valea Prahovei.
De Ziua Naţională, aproximativ 40.000 de români au achiziţionat sejururi în oraşele din Ardeal, fiind căutate în special Alba-Iulia, Braşov, Sibiu şI Cluj-Napoca. Aici, cazarea a costat între 300 şi 800 de lei. Însă, un record de vizitatori a înregistrat şi Târgul de Crăciun din Sibiu. În cele 4 zile de vacanţă, 70.000 de români au trecut pragul târgului în căutarea de cadouri pentru cei dragi. Vorbim atât de turişti, cât şi de localnici.
Și vânzările au fost substanțiale pentru comercianți - și nu este decât a doua săptămână a târgului. Urmează o lună întreagă în care turiștii se mai pot bucura de cel mai căutat târg de sărbători din România.
Timișoara. Cheltuieli publice decise în funcţie de like-urile de pe Facebook
La Timişoara, deciziile administraţiei locale se iau pe Facebook. Primarul a decis că va construi o fântână cu muzică şi jocuri de lumini în urma unei postări pe pagina sa. Edilul a luat hotărârea după ce a strâns 1.000 de like-uri.
Primarul Nicolae Robu a postat pe reţeaua de socializare un clip cu fântâna ornamentală pe care vrea să o construiască în Parcul Botanic. Acesta a scris că dacă strânge 1.000 de likeuri în 5 ore, atunci o va construi.
Ei bine, a adunat like-urile şi a anunţat că ridică fântâna. Însă, construirea ei a iscat nemulţumire pentru o parte dintre timişoreni. Unii spun că spaţiul verde se va diminua, lucru care îi nemulţumeşte, iar alţii sunt supăraţi de preţul mare pe care fântâna îl va avea.
Studiu. Care este temperatura ideală pentru starea de bine
Oamenii care trăiesc în regiuni în care temperatura medie este de 22 de grade Celsius sunt cei mai fericiți și cei mai sociabili din lume, conform unui studiu global citat de agenția Xinhua.
Oameni de știință de la Universitatea Melbourne din Australia și de la Universitatea Pekin (Beijing) din China au evaluat peste 1,6 milioane de persoane de pe teritoriul Statelor Unite și din China pentru a testa relația dintre temperatura ambiantă și personalitate, notează Agerpres.
''Temperatura este un factor crucial de mediu, asociat cu modelele de comportament și, prin urmare, cu dimensiunile fundamentale ale personalității'', se arată în studiu.
Cercetarea a descoperit că persoanele care trăiesc în zone în care temperatura este apropiată de 22 de grade Celsius au înregistrat mai multe puncte în ceea ce privește factorii de personalitate asociați cu socializarea și stabilitatea.
Comentarii articol (0)