1. Încălcarea regulilor contractelor de muncă ocazională aduce, în Italia, noi sancțiuni
Inspectoratul Național de Muncă din Italia a adus mai multe modificări privind sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării regulilor privind contractele de muncă ocazională. Concret, sancțiunile variază de la o amendă minimă de 500 de euro până la modificarea contractului de muncă ocazională și transformarea acestuia într-unul cu normă întreagă de lucru.
2. Vânzarea de acțiuni în Italia: Ce impozite se plătesc dacă obții venituri din asemenea tranzacții
Veniturile companiilor, care au sediul permanent în Italia, fie ele rezidente sau nerezidente în această țară, provenite din vânzarea de acțiuni, trebuie declarate și supuse impozitării: impozitul pe veniturile companiilor (imposta sul reddito delle società sau IRES) și impozitul regional pe activitățile productive (imposta regionale sulle attività produttive sau IRAP).
3. Specialiștii din Italia își pot deduce cheltuielile cu publicitatea
În Italia, mai multe categorii de specialiști își pot face publicitate în presa scrisă sau cea online și, de anul viitor, vor putea deduce aproape integral aceste cheltuieli. Măsura este stipulată în Legea bugetului din Italia pe anul 2018 și permite deducerea în proporție de până la 90% a cheltuielilor cu publicitatea făcute de către profesioniști, indiferent de mediul în care se face aceasta: în presa scrisă sau în mediul online.
4. Cum se stabilește venitul impozabil al unei companii?
Pentru ca o companie să fie impozitată, mai întâi trebuie determinat venitul asupra căruia se aplică taxele, iar din valoarea totală a venitului anual anumite cheltuieli și chiar pierderi sunt deductibile, astfel reducându-se baza de impozitare a companiei, respectiv valoarea impozitului.
Comentarii articol (0)