LOTO. Premiu de 2 milioane de euro câștigat la Loto 6/49
Loteria Română anunță că la extragerea de duminică, 11 februarie, a fost câștigat un premiu în valoare de două milioane de euro cu un bilet care a costat doar 14,5 lei.
Premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost este în valoare de 9.325.973,81 lei (2 milioane de euro) și a fost jucat la o agenție din Iași.
Biletul norocos a fost jucat la agenția 22-042 din Iași și a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49.
Acesta este primul câstig de categoria I obținut în acest an la Loto 6/49. Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 s-a câștigat în data de 03.12.2017 și a fost în valoare de 6.372.850,87 lei.
O miză și mai mare continuă să aibă însă Joker, unde nu s-a mai câștigat de mult și s-a ajuns la un premiu de 3,4 milioane de euro.
Statul ar putea face concedieri
Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, sugerează că ar putea interveni redimensionări ale aparatului public. Într-o intervenţie la Antena 3, Eugen Teodorovici spune că în urmtoarea perioadă sunt necesare analize privind numărul de angajaţi la nivelul instituţiilor publice. „Nu poţi să îţi permiţi să ai nevoie de 10 inşi şi să angajezi 20”, spune ministrul de finanţe.
„Pe fiecare instituţie publică trebuie să dovedeşti foarte clar că numărul de angajaţi pe care îi ai sunt exact acel număr optim pentru ca atribuţiile, obligaţiile legale ale acelei instituţii se pot face cu acest număr de oameni. Altfel, înseamnă că, dacă tu ţii mai mulţi oameni decât cei necesari pentru a face ce ai de făcut, Curtea de Conturi ar trebui să vină să spună aşa: „Păi, îmi pare foarte rău, cum în fişa postului poţi să dai un salariu pentru câteva minute, la acel nivel?!” Este obligaţia legală ca fiecare conducător de unitate şi după aceea la nivel de Guvern să avem o analiză. Dacă sunt locuri unde oamenii stau şi nu fac ceea ce trebuie să facă corect, doi, la mână, nu au ce să facă, stau şi se uită şi pierd timpul prin birouri. Să ai o astfel de analiză este obligatoriu, te obligă legea. Nu poţi să îţi permiţi să ai nevoie de 10 inşi și angajezi 20”, a spus Eugen Teodorovici.
De ce a ajuns la importuri o țară cu potențial agricol ca România?
Cultivăm suprafeţe mari, dar avem producţii mici, prin urmare ajungem să importăm multe dintre fructele şi legumele pe care le vedem la rafturi. O spune chiar guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. Acesta s-a declarat suprins să afle că ţara noastră deţine peste 10 la sută din totalul suprafeței cultivate cu meri la nivel european, dar numai 3,6 la sută din totalul producției. Lucrurile stau la fel de rău şi când vine vorba de roşii.
Pe rafturile din pieţe sau hipermarketuri merele româneşti abia fac faţă celor din import. Numai din Polonia luăm anual mere în valoare de peste 20 de milioane de euro, deşi stăm bine la capitolul suprafaţele cultivate cu meri. În urmă cu doi ani ţara noastră ocupa locul 2 la nivel european, după Polonia.
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Ce m-a frapat pe mine este că importăm foarte multe mere. Avem vreo 14% din totalul suprafatelor cultivate cu meri din Uniunea Europeana și numai 3% din producție. Bineînțeles, aici e vorba și de îmbătrânirea livezilor. Ele trebuie înnoite.
Uniunea Europeană ne pune la dispoziţie aproape 300 de milioane de euro ca să plantăm peste 30 de mii de hectare cu pomi fructiferi, între care şi măr. Important e să şi folosim ce cultivăm.
Comentarii articol (0)