De ce a crescut prețul untului
Scumpirea untului în România, despre care s-a tot vorbit și pentru care s-au găsit diverși „vinovați”, mai mult sau mai puțin corporatiști, se înscrie de fapt într-o tendință mondială, arată Business Club. Preferinţele consumatorilor pentru produsele cu cât mai multă grăsime îi relansează pe producătorii de unt premium. Mai ales că majorarea preţurilor revine, anul acesta, pe fondul unei aprovizionări globale mai stricte. Consumatorii nu numai că mănâncă mai mult unt, ci sunt şi dispuşi să plătească mai mult pentru o calitate superioară, trend care se extinde la nivel global. Este, de altfel, un avantaj care nu face decât să ofere câştiguri extraordinare producătorilor de mărci premium.
Cererea de unt, smântână și alte produse din lapte, bogate în grăsimi, a crescut, după ce atitudinea consumatorilor faţă de acest aliment, considerat odată ca fiind nesănătos, a devenit una mai favorabilă.
O cerere mai mare, care nu este susţinută de o producţie pe măsură, s-a reflectat în preţuri, care au atins un nivel record anul trecut, pe fondul deficitului din Europa.
Trei regiuni ale României au PIB mai mare decât una a Franței
Trei regiuni din România aveau în 2016 un PIB pe cap de locuitor de sub 50% din media UE, potrivit Eurostat.
Trei regiuni din România, respectiv Nord-Est, Sud-Vest Oltenia şi Sud-Muntenia, aveau în 2016 un PIB pe cap de locuitor, măsurat în funcţie de puterea standard de cumpărare, de sub 50% din media europeană, fiind printre cele mai scăzute din UE, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică, Eurostat, informează News.ro.
Astfel, regiunea Nord-Est avea în 2016 un PIB pe cap de locuitor de numai 36% din media Uniunii Europene, regiunea Sud-Vest Oltenia de 42%, iar regiunea Sud-Muntenia de 46%.
Cele mai scăzute niveluri ale PIB pe cap de locuitor au fost înregistrate în regiunea Severozapaden din Bulgaria (29%), Mayotte, Franţa (33%), Severen Tsentralen, Bulgaria (34%) şi Iuzhen Tsentralen, Bulgaria (34%).
TAROM lansează mai multe curse interne
Compania TAROM lansează noi rute interne între Iaşi - Timişoara şi Cluj-Timişoara, începând cu 25 martie, la preţuri pornind de la 40 de euro, informează miercuri operatorul aerian naţional.
"Aceste noi zboruri reprezintă un prim pas al unui proiect ambiţios de operare între punctele interne ale României, proiect iniţiat în anul Centenarului prin compania naţională a României", spun reprezentanţii TAROM, informează Agerpres.
Pasagerii care vor călători spre aceste destinaţii îşi pot rezerva bilete cu preţuri pornind de la 40 de euro, atât de pe site-ul companiei, cât şi de pe varianta mobilă a site-ului TAROM sau prin agenţiile proprii şi partenere.
Pasagerii zborurilor TAROM beneficiază gratuit de transport al bagajului de cală în limita maximă de 23 kg (un bagaj pentru clasa Economy) plus 10 kg bagaj de mână, check-in în aeroport, la kiosk, online şi pe mobil, catering la bordul aeronavei.
Comentarii articol (0)