Avertisment al Comisiei Europene privind pensiile private
Asociaţia pentru Pensii Private spune că Bruxelles-ul a lansat un avertisment privind reducerea contribuţiei pentru Pilonul II. Măsura ar pune probleme suplimentare sistemului de pensii.
În cel mai recent raport de ţară privind evoluţia economică a României, Comisia Europeană (CE) a criticat reducerea contribuţiei virate Pilonului II de pensii administrate privat, avertizând că această măsură va pune probleme suplimentare sistemului de pensii, a anunţat luni Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), potrivit News.ro.
Totodată, CE critică măsură referitoare la reducerea contribuţiei pentru Pilonul II de pensii administrate privat, fără legătură cu performanţa bună a fondurilor de pensii private. Practic, analiza Comisiei Europene confirmă atât concluziile altor instituţii internaţionale, cât şi observaţiile formulate de-a lungul timpului de către numeroşi experţi, potrivit APAPR.
Proiectele rezidențiale superioare calitativ, în creștere
Ponderea locuințelor noi destinate persoanelor cu venituri medii şi peste medie şi caracterizate printr-un amplasament mai bun, semicentral sau în apropierea marilor centre de birouri, suprafeţe mai mari comparativ cu ale locuinţelor vechi similare şi finisaje de o calitate mai ridicată este în creștere.
Numărul finalizărilor de proiecte din piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi va fi influenţat în 2018 de dificultăţile întâmpinate pe piaţa forţei de muncă în construcţii şi de respectarea ritmului de dezvoltare asumat de către investitori, potrivit unui studiu publicat luni de compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România, informează News.ro.
În prezent, încrederea investitorilor în piaţa rezidenţială locală este la cel mai ridicat nivel din istoria modernă a pieţei, luând în calcul că în Bucureşti şi împrejurimi s-a dublat atât numărul de proiecte care ar urma să livreze fiecare peste 200 de locuinţe în acest an, cât şi numărul de proiecte cu peste 1.000 de unităţi existente pe piaţă, potrivit studiului.
Paradox la CFR Călători: gratuităţi generoase pentru trenuri murdare şi vechi
Scaune vechi şi murdare, toalete fără săpun sau hârtie igienică. Aşa călătoresc mulţi dintre cei care urcă în trenurile de stat. Pentru mizeria din trenuri vina este împărţită între firmele de salubritate care nu-şi fac bine treaba şi călătorii care confundă vagoanele cu... lăzile de gunoi. Şi statul are, însă, vina lui. Taie an de an din banii CFR Călători, cu care s-ar putea repara locomotive şi moderniza vagoane. Lucru pe care miniştrii îl uită atunci când se plâng de condiţiile din trenuri şi de reducerea numărului de rute. Zgârcite cu alocările de fonduri, autorităţile se dovedesc tot mai generoase când vine vorba de a acorda gratuităţi la transportul pe calea ferată.
În 2016, au fost depuse peste 1.000 de reclamaţii în care oamenii criticau condiţiile din vagoanele CFR, cu 4% mai multe decât în 2015, potrivit unui raport oficial. Nemulţumirile au vizat lipsa aerului condiţionat, salubrizarea defectuoasă, tapiţeria murdară şi numărul prea mic de vagoane. Oamenii s-au plâns că pe anumite rute numărul biletelor vândute a fost mai mare decât cel al locurilor disponibile, aşa că au fost nevoiţi să meargă înghesuiţi precum sardelele.
Anul trecut nu a adus nicio schimbare, iar numărul reclamaţiilor privind condiţiile din vagoane a sărit de 1200. Ministrul Transporturilor cunoaşte situaţia.
Comentarii articol (0)