Avertisment privind produsele de tip fast-food. Cele cinci lucruri pe care trebuie să le verificaţi
Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) Paul Anghel atrage atenţia asupra produselor fast-food şi îi sfătuieşte pe consumatori ca atunci când cumpără din magazinele sau restaurantele specializate astfel de produse să se asigure că vânzătorul este echipat corespunzător, cu halat de protecţie, bonetă şi, mai ales, mănuşi de protecţie curate sau de unică folosinţă. De asemenea, îi îndeamnă pe clienţi să verifice eticheta produsului şi ambalajul acestuia şi să compare preţul de la raft cu cel de pe bon, pe care să-l păstreze în cazul în care doresc să reclame calitatea produsului.
"Pentru a achiziţiona produse de tip fast-food care să nu le pună sănătatea sau poate chiar viaţa în pericol, consumatorii trebuie să ţină cont de câteva sfaturi: la cumpărarea produselor din carne/carne tocată să acorde atenţie deosebită la aspectul produsului, să urmărească modul de etichetare, să nu cumpere produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale/datei limita de consum şi a ingredientelor alergene”, spune Paul Anghel.
Apartamente în România, cumpărate cu bani virtuali
O agenţie imobiliară din România a introdus metoda de plată cu bani virtuali pentru locuințe. Acum două luni s-a făcut şi prima tranzacţie cu bitcoin.
Pentru un apartament de 60 de metri pătraţi, care costa 76 de mii de euro, echivalentul în moneda virtuală este de 7 bitcoini.
Cristina Leaşcu, agent imobiliar: Este un apartament clasic, cu două camere, decomandat, bucătăria este închisă, la living are un balcon suficient de generos, se predă finisat, la cheie, gresie, faianţă, parchet, uşi de interior, toate finisajele sunt la alegerea clientului dintr-o gamă pe care noi o punem la dispoziție.
Tranzacţia se face cu bitcoinul jos, iar preţul în moneda virtuală creşte în funcţie de cererea de pe piaţă.
Crisina Leaşcu, agent imobiliar: Da, am avut acum două luni o tranzacţie în bitcoini, un apartament tot în bloc nou şi tranzacţia a fost la momentul respectiv 4 bitcoini. S-au tranzacţionat două şi au mai fost în discuţii destul de avansate înca două, doar că am prins fix scăderea bitcoinului și clienții au zis că mai așteaptă puțin.
Pasajul Ciurel, continuat cu un drum expres
Pasajul Ciurel care ar urma să lege centrul Capitalei de Autostrada A1 s-ar putea continua cu un drum expres construit pe malul Lacului Morii, potrivit economica.net.
Drumul expres ar avea o lungime de doi kilometri, de la pasaj până la Uverturii, şi ar putea fi construit în consolă pe malul lacului.
Valoarea iniţială a întregului proiect ajungea la 90 de milioane de lei. Consiliul General al Capitalei a tăiat, anul trecut, 35 de milioane de lei din buget.
Municipalitatea anunţă că podul Ciurel este realizat în proporţie de peste 85%.
Comentarii articol (0)