Angajatorii se plâng că nu găsesc muncitori, cei din urmă că nu sunt locuri de muncă
Peste o treime dintre angajatorii din România se plâng că au mari probleme în a găsi angajaţi cu studii medii. În acelaşi timp, aproape jumătate dintre muncitori susţin că întâmpină dificultăţi în a găsi un loc de muncă, arată un studiu de piaţă efectuat de Reveal Marketing Reasearch şi platforma OLX.
Deşi poate părea un paradox, cea mai mare discrepanță în ceea ce privește așteptările în relația angajat-angajator reiese din calitățile angajatului ideal, potrivit studiului. Iar cea mai importantă calitate căutată este competenţa, care de multe ori nu se pliază pe cerinţele angajatorului.
Platforma de anunţuri OLX înregistrează peste 45 de mii de anunţuri de angajare, iar 80% dintre angajatori găsesc angajatul potrivit, în medie, abia peste o lună.
WWF: În România râurile distruse sunt protejate, iar cele neafectate, ignorate
România va rămâne în infringement dacă o propunere de HG privind protejarea râurilor, realizată defectuos, nu va fi modificată.
Hotărârea aflată în prezent în lucru la nivelul Guvernului, menită să rezolve procedura de infringement împotriva României lansată de Comisia Europeană acum trei ani, va proteja râuri deja afectate, lăsându-le vulnerabile pe cele mai prețioase dintre ele, spun specialiștii cunoscutei organizații de mediu WWF, într-un comunicat de presă.
Râuri parțial distruse, precum Tăia, Chițiu sau Porcu au fost incluse în lista „sectoarelor tampon” și „de excludere”, în timp ce Râul Alb, Șucu, Olteana sau Nera, printre ultimele râuri neafectate din România – pot rămâne fără protecție, spun ei.
Orașul cu cele mai scumpe taximetre din țară. Tariful a crescut la 2,68 lei/km
Oradea a devenit oraşul cu cel mai scump serviciu de taximetrie din ţară. Tariful minim a ajuns la 2 lei şi 68 de bani pe kilometru, după ce administraţia locală a fost de acord cu solicitarea companiilor de a majora preţurile cu 40 de bani. Taximetriştii spun că această măsură era obligatorie după scumpirea carburanţilor. Speră, totuşi, că noile tarife nu le vor reduce numărul clienţilor.
Din 15 mai, taximetriştii orădeni aplică noile preţuri, cu 40 de bani mai mari decât până acum. Astfel, tariful pe timp de zi a crescut de la 2 lei şi 28 de bani la 2 lei şi 68 de bani pe kilometru. Tariful pe timp de noapte a ajuns la 2 lei şi 88 de bani, iar cel pentru curse în afara localităţii a ajuns la 3 lei şi 28 de bani.
"Se fac calcule legat de toate preţurile şi costurile per kilometru. Deci aşa le calculăm, iar comparativ cu preţurile cum au crescut cu toate cele de la redevenţă, de la impozite, de la asigurări şi absolut tot, acolo suntem", spune Camelia Dulca, reprezentanta unei firme de taximetrie.
Comentarii articol (0)