Copiii supradotați din România, la mila sponsorilor
Comoară neexploatată: aproape un sfert de milion de copii consideraţi geniali se nasc în fiecare an la noi în ţară, dar nici 200 dintre ei nu ajung să facă minuni cu mintea lor sclipitoare. Statul nu face mai nimic ca să îi susţină, aşa că cel mai mare centru pentru copii supradotaţi din Bucureşti caută sponsori pregătirea micilor genii.
Acum, cel mai mare centru pentru copiii supradotaţi cere sprijin din partea celor care vor şi pot să ofere sponsorizări. „Sumele pe care noi le primim sunt derizorii și nu ne bazăm pe ele. Pe an un părinte plătește de la 2.400 de euro pentru un singur copil. Statul nu susține cu nimic copiii supradotați în momentul de față”, spune Monica Gheorghiu, președintele unui centru pentru copii supradotați.
Aproximativ 200.000 de copii supradotaţi sunt descoperiţi anual în România. Doar unul din o mie reuşeşte să-şi cultive şi să îşi păstreze aceste abilităţi speciale.
De ce fac cale întoarsă turiştii care vor să vadă Viscri
Drumul spre Viscri este plin de gropi, praf, indicatoarele turistice sunt ruginite, iar centrul de informare este închis. Aşa că mulţi dintre cei care vor să vadă zona turistică atât de iubită de prinţul Charles fac cale întoarsă. Autorităţile sunt la a doua reparaţie în zece ani si spun că nu pot termina lucrările mai devreme de anul viitor.
Cea mai scurtă cale spre Viscri porneşte din Drumul Naţional 13. Turiştii care circulă între Braşov şi Sighişoara trebuie să părăsească drumul naţional la Buneşti. Până să descopere farmecul colinelor din Viscri, descoperă calvarul celor şapte kilometri de gropi.
Consiliul Judeţean a început, anul trecut, reabilitarea şoselei spre Viscri. Se lucrează la poduri, la ziduri de sprijin, însă deocamdată nu e nicio veste bună pentru turiştii care vin acolo cu maşina.
Telemeaua de Sibiu primește protecție din partea UE. Producătorii vor fi certificați
Telemeaua de Sibiu a primit protecţia naţională a sistemelor din domeniul calităţii, conform legislaţiei europene şi naţionale.
Începând cu data de 7 iunie 2018 dreptul de utilizare a logo-ului naţional, precum şi dreptul de a comercializa produse din clasa 1.3 Brânzeturi cu denumirea "Telemea de Sibiu", va reveni exclusiv producătorilor sau procesatorilor din arealul geografic, respectiv teritoriul administrativ al judeţului Sibiu care respectă prevederile din caietul de sarcini şi sunt supuşi controlului şi certificării unui Organism de Inspecţie şi Certificare recunoscut de MADR, a anunţat, luni, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.
Potrivit ministerului de resort, denumirea înregistrată este protejată împotriva oricărei alte practici care ar putea induce în eroare consumatorul cu privire la adevărata origine a produsului, iar autoritatea competentă responsabilă cu verificarea pe piaţă a etichetării şi utilizării logo-ului naţional este Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Comentarii articol (0)