Isărescu spune care este „marea problemă a criptomonedelor”
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, joi după-amiază, la Mamaia, că marea problemă a criptomonedelor este încrederea în emitent, pentru că nu se ştie exact cine le emite şi că acest lucru reprezintă o problemă de securitate. El a mai precizat că este dificil de crezut că monedele virtuale ar putea deveni cu adevărat bani, deoarece nu pot exercita funcţiile de bază ale unei monede.
Isărescu a susţinut joi după amiază o prelegere la cea de-a doua ediţie a „Black Sea and Balkans Security Forum”, care are loc în Mamaia, el vorbind şi despre monedele virtuale.
„Cred că monedele virtuale nu sunt doar o problemă suplimentară pe agenda reglementatorilor, ci şi prin intermediul tehnologiilor ce stau în spatele lor, vestitori ai evoluţiilor vitale în activitatea băncilor centrale. Şi mai recent până şi directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional madam Lagarde a spus băncilor centrale: nu le neglijaţi, este o tehnologie captivantă, extraordinară. Problema este ca băncile centrale să nu neglijeze această tehnologie şi să nu devină captivă în mâna altora”, a afirmat Isărescu.
El a precizat că marea problemă a criptomonedelor este încrederea în emitent, nefiind clar cine este acesta, iar acest lucru reprezintă o problemă de securitate.
Peste 38.000 de locuri disponibile la învăţământ profesional pentru anul şcolar 2018 - 2019
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă, joi, că peste 38.000 de locuri sunt disponibile la învăţământ profesional pentru anul şcolar 2018 - 2019, dintre care 5.542 sunt alocate învăţământului dual. Înscrierea începe mâine şi se va încheia în 19 iunie, iar în zilele de 20 şi 21 iunie vor fi susţinute eventualele probele eliminatorii.
Potrivit MEN, prima etapă dedicată înscrierii absolvenţilor claselor a VIII-a în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual, în anul şcolar 2018-2019, se va desfăşura în zilele de 15, 18 şi 19 iunie 2018.
Unităţile de învăţământ gimnazial din care provin elevii şi unităţile de învăţământ cu ofertă educaţională pentru învăţământul profesional/dual vor furniza toate informaţiile de care absolvenţii de gimnaziu vor avea nevoie în vederea înscrierii pe cele 38.345 de locuri la învăţământ profesional existente la nivelul întregii ţări, din care 5.542 de locuri sunt alocate învăţământului dual.
Gabriel Vlase, propus la șefia SIE
Președintele României îl propune pe deputatul PSD Gabriel Vlase în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Klaus Iohannis a transmis o scrisoare în acest sens președinților celor două Camere ale Parlamentului. Gabriel Vlase este vicepreședinte al Camerei Deputaților şi membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță Naţională.
Klaus Iohannis l-a ales pe Gabriel Vlase pentru experiența lui în domeniul apărării.
"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie, în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.
Comentarii articol (0)