Berea s-ar putea scumpi în următorii ani, din cauza schimbărilor climatice. Asta pentru că unul dintre principalele ingrediente pentru fabricarea berii, orzul va fi afectat de episoade de căldură mare şi secetă în întreaga lume.
Deşi cele mai multe dintre ţările lumii îşi fac stocuri de cereale pentru a nu resimţi puternic fluctuaţiile de preţ cauzate de schimbarările climatice, orzul nu este stocat. Aşa că va fi mai puţin disponibil pe piaţă şi la un preţ mai mare.
Numărul imobilelor vândute a scăzut cu un sfert în ultimul an
Mai mult de 42.500 de imobile au fost vândute în septembrie, la nivelul întregii ţări, cu peste 1.900 mai multe faţă de luna august. Numărul este însă cu 15.256 mai mic decât septembrie 2017. În septembrie 2018 s-a înregistrate doar 73% din vânzările de acum un an.
Cele mai multe operaţiuni de vânzare - cumpărare fiind consemnate în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna septembrie 2018, în Ilfov - 6.196, Bucureşti - 5.698 şi Cluj – 2.148.
Măsură anunțată de Daea: Bani pentru cei care anunță că au găsit cadavre de porci
Autorităţile române au apelat la stimularea găsirii de cadavre de porci şi oferă peste 100 de lei celor care anunţă instituţiile de resort, a afirmat, marţi seara, la TVR 1, ministrul Agriculturii, Petre Daea, în timp ce vorbea despre noul focar de pestă porcină africană din judeţul Teleorman, potrivit Agerpres.
„Este vorba de un nou focar, într-o pădure s-au găsit resturi de porci. Întrebarea care se pune este cine le-a dus acolo, într-o pădure, că l-am întrebat pe preşedintele ANSVSA. În gospodărie nu. Cum au ajuns porcii ăia acolo? Erau putreziţi. Au dus doi purcei, cadavre de purcei. Unul dintre cadavre a fost depistat pozitiv, celălalt nu. Întrebarea este cine le-a dus (în pădure - n. r.) şi se fac anchete".
Comentarii articol (0)