România a urcat două poziții în topul nivelului de trai în UE
Ponderat cu prețurile, un român a avut în medie, în 2017, un Consum Actual Individual (AIC) de 68% din media UE, față de 58% în 2015. Aceasta a făcut ca in cei doi ani scurși România să „depășească” din acest punct de vedere Ungaria (indicatorul consum a scăzut de la 63% la 62%) și Croația (a crescut de la 59% la 62%). România s-a situat în 2017 la același nivel cu Letonia, țară unde AIC a crescut în cei doi ani de la 66% la 68%.
Consumul pe cap de locuitor a variat între 54% și 132% din media UE, potrivit datelor furnizate joi de către Eurostat. Actualul consum individual (AIC) este o măsură a bunăstării materiale a gospodăriilor. În toate statele membre, în 2017, costul mediu pe cap de locuitor, exprimat în standarde de putere la cumpărare (PPS), a variat de la 54% din media Uniunii Europene (UE) în Bulgaria la 132% în Luxemburg.
Salariu minim pentru angajații băncilor. Până la patru salarii compensatorii la concedieri
Bancherii reuniți în cadrul Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR) au negociat cu sindicaliștii primul contract colectiv de muncă, după aproape 12 luni de discuții și negocieri. Ținta finală a acestui contract colectiv este îmbunătățirea serviciilor bancare oferite în agenții și sucursale.
Contractele de muncă vor include un salariu minim de 2.500 de lei pe ramură. ”Am mai avut în vedere stabilirea unui prag minim al salariilor compensatorii, astfel: intre 1-5 ani vechime- se acordă un salariu compensatoriu. Între 5-10 ani, două salarii compensatorii, între 10-15 ani vechime, iei trei salarii iar peste 15 ani vechime- 4 salarii", spune Constantin Paraschiv, președinte Federației Sindicatelor din Asigurări și Bănci.
Contract semnat pentru 5,35 de kilometri de autostradă. Va fi construită lângă granița cu Ungaria
Contractul pentru porțiunea de autostradă între Borș și Biharia a fost parafat joi, la Oradea, în prezența directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. O firmă locală, asociată cu un constructor slovac, se va ocupa de proiectarea și execuția a ceva mai mult de 5 din cei peste 60 de kilometri de drum de mare viteză dintre granița de vest și Suplacu de Barcău. Trebuie să termine totul în 19 luni și va primi în schimb 134 de milioane de lei.
Comentarii articol (0)