Măsura diversificării canalelor utilizate de stat pentru vânzarea bunurilor confiscate se regăsește în Proiectul de ordonanță privind modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, document ce a fost pus recent în dezbatere publică pe website-ul MFP. Inițiativa legislativă are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial.
Astfel, printre altele, proiectul de act normativ stabilește și că, după intrarea lui în vigoare, autoritățile statului vor avea mai multe variante la dispoziție pentru a vinde bunurile ce au intrat în proprietatea acestuia. Mai exact, bunurile confiscate de reprezentanții statului vor putea fi vândute și prin “agenţii imobiliare, case de licitaţii, site-uri specializate în promovarea şi vânzarea de bunuri prin mijloace electronice, prin licitații online sau magazin online, brokeri în domeniul pieţei bursiere”.
Asta înseamnă că, după intrarea în vigoare a măsurilor regăsite în proiectul de act normativ, alături de bunurile vândute de persoanele fizice, pe diversele website-uri care intermediază astfel de vânzări se vor putea găsi și bunuri puse la vânzare de către stat.
În prezent, bunurile ce au intrat în proprietatea statului se vând prin bursele de mărfuri, prin magazinele proprii, prin licitaţii publice, în regim de consignaţie sau direct la locul unde se află acestea.
În momentul de față nu există și o procedură pentru vânzarea bunurilor confiscate de stat online, dar inițiativa legislativă prevede că această procedură va fi stabilită prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
Atenţie! Proiectul de ordonanță nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să primească aprobarea Guvernului şi să fie publicat în Monitorul Oficial.
Comentarii articol (0)