Sunt tineri, dar au preocupări de oameni maturi. Peste un sfert dintre tinerii din România, cei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, se gândesc deja ca în următorul an să ia bani de la bancă pentru achiziția unei locuințe. Adică să se împovăreze cu un credit ipotecar. Asta, în timp ce 13% dintre ei au deja un astfel de credit.
Dorința de proprietate este o moștenire din generație în generație în România. Dar un credit ipotecar, mai ales la o vârstă fragedă, înseamnă riscuri foarte mari, mai ales că este un împrumut pe viață. Astăzi poți avea o rată care să te satisfacă, mâine poți însă avea o rată care să-ți mănânce tot salariul. Iar cei mai mulți dintre cei care accesează acest tip de credit plătesc rate, lună de lună, timp de treizeci de ani.
De ce nu a participat România la studiul UE privind alimentele proaste. ANPC: Am vrut să fim neutri
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a luat decizia de a nu trimite probe în cadrul studiului european de evaluare a diferenţelor privind compoziţia produselor alimentare, pe considerentul neutralităţii în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, a declarat joi preşedintele ANPC, Marius Pîrvu, la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Economiei.
„A fost decizia noastră”, a declarat preşedintele ANPC, întrebat despre motivele pentru care România nu a participat la studiul european privind dublul standard alimentar, la care ayu fost invitate toate țările membre, dar au participat doar 19 şi ale cărui rezultate au fost publicate de Comisia Europeană la finalul lunii iunie.
Comentarii articol (0)