Cei doi reclamanți au dat în judecată Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Voievod Gelu (AVPSVG), Garda Forestieră Cluj, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Comuna Unguraș, Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Mediului.
Au cerut obligarea acestor instituţii la plata, în solidar, a sumei de 100.000 lei către reclamantul minor şi a sumei de 200.000 lei către bărbatul reclamant. Cei doi au susţinut că banii reprezintă daune morale pentru vătămările corporale grave suferite după ce au fost atacaţi de un urs.
Instanța a reținut că obligația de control și supraveghere o au în comun Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor, care reprezintă autoritatea centrala în domeniul cinegetic, având în vedere restructurarea în timp a ministerelor.
Totodată, judecătorii au obligat cele două ministere la plata către bărbatul reclamant a sumei de 100.000 lei și către minorul reclamant a sumei de 50.000 lei.
Polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o operatoare de la serviciul de urgență 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistență. Fata sunase pentru a anunța că a fost șicanată în trafic de mai mulți bărbați, care au urmărit-o până acasă.
„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, conducerea a dispus verificări prin structura specializată, structura de control intern, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, pentru Mediafax.
Norvegia a depistat iod radioactiv la granița cu Rusia
Iodul radioactiv a fost identificat în filtrele unei stații de monitorizare a radioactivității, în perioada 9-12 august. Cu o zi înainte, la 8 august, a avut loc un incident nuclear, mai exact explozia unei rachete cu combustibil lichid într-o bază militară rusă din regiunea Arhanghelsk.
Norvegienii spun că deocamdată nu pot spune dacă iodul radioactiv este determinat de incidentul din Rusia vecină. Specialiștii din această țară detectează acest element radioactiv de șase până la opt ori pe an, sursa fiind de obicei necunoscută.
La 8 august, cinci oameni au murit, după ce testarea unei noi generații de rachete pe litoralul Mării Albe. Imediat după explozie, nivelul radiaţiilor a crescut în regiune de cel puțin 16 ori, peste limitele admise.
Comentarii articol (0)