Același studiu atrage atenția asupra faptului că cei din Generația Y au mers la terapie mai mult decât angajații din alte generații, efectul general fiind unul de ridicare a stigmatului pus până acum asupra subiectului sănătății mintale în mediul de business. Statisticile pe care le discută cei care au derulat studiul evidențiază câteva aspecte importante care îi afectează pe Millenniali, cum ar fi nivelele crescute de depresie, decesuri cauzate de disperare, costuri de viață imposibil de susținut și burnout.
Sănătatea mintală nu mai este un tabu pentru o generație cunoscută deja sub denumirea de “generația terapiei”. Millennialii sunt foarte conștienți de importanța acestui aspect și consideră terapia o formă de auto-îmbunătățire care vine și pe fondul unei nevoi permanente de a fi perfecți. Pe de altă parte, menționează articolul de pe Business Insider pe care vi-l recomandăm azi, această nevoie de terapie atrage atenția și asupra câtorva dintre cele mai critice probleme care îi afectează pe cei din generația Y.
Depresia și “decesele din disperare” sunt din ce în ce mai frecvente în rândul Generației Y. Un studiu Blue Cross Blue Shield din aprilie a descoperit că aceștia sunt mai puțin sănătoși decât erau cei din Generația X la vârsta lor și mai predispuși să se îmbolnăvească pe măsură ce înaintează în vârstă. Se pare că există o legătură între creșterea numărului de cazuri de depresie și deces în rândul acestei generații și tiparul lor de comportament predispus la risc. În plus, raportul mai vorbește despre alți factori favorizanți: creditele greu de susținut, sistemul de sănătate, piața imobiliară scumpă etc.
Burnout-ul este și el definitoriu pentru această generație. Deși până de curând acesta era adesea considerat o formă acută de stres, Organizația Mondială a Sănătății l-a clasificat drept sindrom, cu toate consecințele medicale care decurg din asta.
Vechea dilemă a echilibrului viață profesională – viață personală capătă noi valențe odată cu ridicarea stigmatului de pe afecțiunile mentale. Este evident că organizațiile au nevoie de proceduri clare care să favorizeze echilibrul, manageri conștienți de importanța lui și programe care să îl monitorizeze corect.
Aflați mai multe informații despre aceste statistici îngrijorătoare citind tot articolul: 50% of millennials have left a job for mental-health reasons, a new study found — and it speaks to some of the biggest problems plaguing the entire generation.
Articol preluat de pe www.portalhr.ro. Puteți citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)