Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că fie nu avem răbdare, fie nu știm să ascultăm argumentele celorlalți și, în schimb, ne certăm cu noi înșine și cu cei din jurul nostru pentru motive fundamental banale - opiniile contrare: „Cred că mulți se ceartă, mai degrabă, în capul lor, ei cu ei, lipsindu-și astfel creierul de utilitatea unui dialog care să le deschidă orizontul.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Marketing pentru produse și servicii vândute online
Deși poate părea că o afacere online este mai simplă decât una clasică, adevărul este că mediul online nu este un loc magic în care produsele și serviciile se vând de la sine. Dimpotrivă, ai nevoie de timp pentru a înțelege cum funcționează procesul de atragere al clienților și ce îi face să cumpere.
Ghidul săptămânii
Cum să explici un lucru celor din jur, în așa fel încât să fie înțeles cu ușurință chiar și de un copil
Sunt multe situațiile în care vorbești cu cei din jur și ei te privesc suav, semn că n-au priceput nimic. Ori, mai rău, după ce dau din cap și spun „Da, Da”, ajungeți la vremea întrebărilor, când e evident ca ai vorbit degeaba. Cursul de față tratează, într-un mod ușor de urmărit, aceste situații și oferă soluții pe care autorul le-a identificat în cariera de antreprenor și lector în cadrul unor cursuri, conferințe sau evenimente.
Cartea săptămânii
Străin într-o lume străină
În spaţiu, cel mai mare pericol pentru om este omul însuşi. Mike s-a născut pe Marte şi a fost crescut de marţieni. Ani mai târziu, ajunge pe Pământ şi este nevoit să înveţe să se comporte ca un om, ceea ce nu-i e deloc uşor. Însă încet-încet, tânărul ajunge să dea el o lecţie umanităţii, ajutându-şi discipolii să cunoască o nouă dimensiune spirituală şi schimbându-le vieţile pentru totdeauna. Ironia şi umorul specifice lui Heinlein se fac din plin simţite în acest roman provocator şi controversat.
Podcastul săptămânii
The human skills we need in an unpredictable world
Cu cât ne bazăm mai mult pe tehnologie ca să ne facă să fim eficienți, cu atât mai puține abilități avem pentru a ne confrunta cu neașteptatul, spune scriitoarea și antreprenoarea Margaret Heffernan. Ea împărtășește cu noi motivele pentru care avem nevoie de mai puțină tehnologie și de mai multe abilități umane dezordonate -- imaginație, modestie, curaj -- pentru a rezolva problemele din afaceri, din guvern și din viață într-o epocă imprevizibilă.
Comentarii articol (0)