Articol scris de Cristina Călin
Panini cu ou și prosciutto
Ingrediente
- 8 ouă
- sare
- piper
- 100 g unt
- 4 chifle
- 220 g prosciutto, tăiat în felii subțiri
- 220 g cașcaval
Mod de preparare
Într-un bol se bat cu telul cele 8 ouă, un praf de sare și un praf de piper. Se topește jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie neaderentă. Se pun ouăle și se amestecă.
Chiflele se taie pe jumătate, ca pentru sandviș. Se pun pe una dintre felii prosciutto și cașcaval. Se topește untul rămas într-o tigaie de tip grill. Se pun sandvișurile. Se presează cu o spatulă, câte 4-6 minute pe fiecare parte. Se servesc calde.
Brioșe din omletă
Ingrediente
- 9 ouă
- 100 g brânză de capră sfărâmată
- 50 g brânză feta
- 1 ardei grașu roșu tocat
- 2 ardei grași verzi
- 2 fire de ceapă verde
- câteva fire de pătrunjel verde tocat
- câteva fire de mărar tocate
- 50 g unt
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge tava de brioșe cu unt și se lasă deoparte. Ouăle se bat bine cu telul, apoi se adaugă restul de ingrediente. Fiecare formă de brioșe se umple cu această compoziție. Tava se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Rulouri cu ce ai prin frigider
Ingrediente
- 1 ou
- 1 lingură de lapte
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- 1 foaie de tortilla
Pentru umplutură: spanac, proaspăt, roșii, bacon, cârnați, brânzeturi
Mod de preparare
Într-un bol mic se amestecă oul cu laptele. Foaia de tortilla se pune pe o farfurie. Se presară brâză răzuită.
Se unge cu ulei o tigaie cu dimensiuni potrivite pentru foaia de tortilla. Se pune la foc mediu. Se toarnă compoziția de ou și se lasă să se coacă la fel ca o clătită. Se asezonează cu sare și piper. Când este gata se pune peste foaia de tortilla. Deasupra se pun ingredientele umpluturii tocate mărunt. Se înfășoară destul de strâns și se taie pe jumătate. Se servește imediat.
Parfait din iaurt în borcănel
Ingrediente
- 200 g iaurt grecesc
- După gust: căpșuni și fistic, fructe de pădure și nuci, caise și caju, curmale și nuci pecan
Mod de preparare
Într-un borcan de 250 de g se pune un strat de iaurt, un strat de fructe spălate și tocate mărunt, altul de iaurt, altul de nuci sau ce oleaginoase ai ales, altul de fructe, apoi iaurt.
Clătite cu sirop de afine
Ingrediente
- 500 g afine
- 300 g sirop de arțar
- 350 g făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de sare
- 300 ml lapte bătut
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 50 g zahăr
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță extract de vanilie
- 60 g unt
- Iaurt, pentru servit
Mod de preparare
Se dă la cuptor la temperatura de 220°C o tavă de 30x40 cm.
Într-o tigaie se pun afinele și siropul de arțar. Se lasă la foc timp de 5 minute.
Într-un vas se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. În alt vas se omogenizează laptele bătut, ouăle, zahărul, mierea și extractul de vanilie. Se topesc 3 linguri de unt și se încorporează în amestecul lichid. Se amestecă ingredientele lichide cu cele solide.
Se scoate tava din cuptor cu grijă și se toarnă untul rămas. Se pune aluatul și se întinde uniform. Se dă la cuptor pentru 13-15 minute. Se taie felii și se servește cu sosul de afine și cu iaurt.
Pizza cu de toate
Ingrediente
- 450 g aluat de pizza
- 200 g crochete de cartofi (congelate)
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă roșie mică tocată mărunt
- 1 ardei gras roșu tăiat felii
- 1 ardei gras verde tăiat felii
- 100 g brânză Gruyère sau Emmentaler
- 100 g șuncă (feliată)
- 6 ouă mari
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- făină (pentru întins aluatul)
- mălai (pentru presărat deasupra aluatului)
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Aluatul de pizza se lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute. Pe o foaie de copt, se pun crochetele de cartofi și se stropesc cu ulei de măsline. Se lasă 10 minute și se întorc. Se scot și se dă cuptorul la 220°C.
Într-un vas se amestecă ceapa, ardeii grași, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se amestecă bine și apoi se adaugă 75 g de brânză. Se presară mălai într-o tavă de copt.
Se presară cu făină o suprafață dură. Se întinde aluatul de pizza având grijă să aibă un diametru de 30 cm. Se pune apoi pe tavă. Se pun deasupra toate ingredientele, inclusiv crochetele de cartofi. Fiecare ou se sparge și se adaugă peste blatul de pizza. Se dă la copt pentru 15-17 minute.
Frigănele cu fructe de pădure
Ingrediente
- 50 g unt
- 400 ml lapte
- 4 ouă
- 70 g zahăr
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- ½ linguriță de sare
- 12 felii de pâine
- 170 g zmeură
- 170 g afine
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt 4 forme de 250 g rezistente termic.
Într-un vas se amestecă laptele, cu ouăle, zahărul, vanilia și sarea. Se înlătură coaja de la pâine și se unge fiecare felie cu unt. Se taie apoi pe jumătate formându-se triunghiuri. Se așează apoi feliile în bolurile termorezistente cu partea unsă cu unt în interior. Se acoperă cu afine și zmeură, se mai pune un strat de pâine și unul de fructe.
Se toarnă amestecul de lapte. Se presară cu zahărul rămas. Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute.
Articol preluat de pe www.totuldespremame.ro. Puteţi citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)