Coronavirusul din China lovește în economia lumii
Noul coronavirus îmbolnăvește și profitul. Multe dintre marile companii ale lumii își închid sediile din Wuhan, centrul epidemiei, pentru a limita răspândirea temutului virus. Microbul ucigaș riscă să perturbe lanțul de producție nu doar în China, ci și în restul lumii. Apple, Samsung și Siemens sunt doar câteva multinaționale aflate în zonele de carantină. Ultima pe listă este Toyota, care a anunţat că fabricile ei din China rămân închise încă o săptămână și jumătate.
Înainte de epidemia de coronavirus, Wuhan era un oraş mai puţin cunoscut decât alte metropole chineze. Este, însă, împreună cu provincia Hubei din care face parte, unul dintre cele mai mari centre industriale ale Chinei. Sunt prezente acolo mai multe dintre cele mai mari corporaţii.
Wuhan găzduieşte nu mai puţin de nouă producători auto chinezi şi străini, printre care Peugeot-Citroen, Renault, General Motors şi Honda. Conglomeratul francez Peugeot-Citroen a anunţat că îşi evacuează personalul, împreună cu familiile, din Wuhan – în total 38 de persoane, pe care le va trimite în carantină într-un alt oraş din China, înainte de a le repatria în Franţa.
Ultima zi cu Marea Britanie în Parlamentul European
Aplauze, cântece şi mesaje de la revedere în Parlamentul European, unde s-a scris, miercuri, un nou act important din divorţul Marii Britanii de Uniunea Europeană. Cu un vot covârşitor, eurodeputaţii au ratificat ieşirea regatului din blocul comunitar, cu două zile înainte de momentul efectiv.
Eurodeputatul Guy Verhofstad, raportor pentru Brexit în Parlamentul European: „Ei (europarlamentarii britanici, n.red.) au adus întotdeauna agerime, şarm, inteligenţă...cel puţin unii dintre ei şi, să recunoaştem, uneori şi încăpăţânare. Este trist să vedem plecând o ţară care ne-a eliberat de două ori, care a vărsat de două ori sânge pentru eliberarea Europei. Acest vot nu reprezintă un adio, ci din punctul meu de vedere este doar un la revedere”.
Comentarii articol (1)