România ar putea pierde aproximativ 500 de milioane de euro la nivelul Politicii de coeziune, în următorul exerciţiu financiar multianual al Uniunii Europene, spune ministrul propus al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, citat de Agerpres.
„După cum se cunoaşte, noul procent pe care l-a pus în discuţie la nivelul Comisiei Europene este de 1,074% din venitul naţional brut. Asta pentru România înseamnă o pierdere de aproximativ 500 de milioane de euro, la nivelul Politicii de coeziune. Dacă până acum discutam de 30,566 miliarde de euro, în varianta nouă de buget suntem afectaţi cu cele 500 de milioane de euro. Comisia Europeană a înaintat un alt procent în propunerea de buget, iar eu vorbesc despre varianta nouă de buget care este acum în discuţie şi care urmează să fie negociată. Avem această pierdere şi, în general, suntem afectaţi pe zona proiectelor de infrastructură de transport, pentru că acestea au şi specific faptul că, potrivit noilor orientări la nivel de Comisie, schimbările climatice sunt prioritare” a spus Boloş, miercuri, după audierile din comisiile de specialitate din Parlament.
Consiliului Concurenţei: Suspectăm înţelegeri la licitaţiile din industria lemnului
„Anul acesta vom finaliza investigaţia deschisă pe industria lemnului, unde suspectăm înţelegeri la licitaţiile organizate de Romsilva”, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la un eveniment de specialitate, conform Agerpres.
„Mergând spre lucrurile de anul acesta, avem investigaţii mari care se termină. Cea mai mare este pe industria lemnului. Suspectăm înţelegeri la licitaţiile organizate de Romsilva. Avem cazuri importante pe piaţa de asigurări şi legate de schimbul de informaţii în interiorul asociaţiilor, deci de modul în care comportă companiile în interiorul asociaţiilor.
Anul acesta, vom termina un alt caz pe piaţa de leasing în care analizăm comportamente în interiorul asociaţiilor. Prin aceste cazuri, vom da nişte mesaje către piaţă despre cum trebuie să fie comportamentul corect în interiorul asociaţiilor. Anumite comportamente, anumite schimburi de informaţii sunt ilegale. Aş vrea să conturăm ce au voie să facă companiile în asociaţii şi ce nu au voie”, a spus Chiriţoiu
Comentarii articol (1)