Creditul Imobiliar All Inclusive este destinat finanþãrii oricãrui tip de achiziþie (teren, construcþie, apartament), precum ºi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor fãcute cu achiziþia, contractarea creditului, mobilarea ºi utilarea imobilului.
Dobânda la acest tip de credit este fixã, de 7,9 la sutã, pentru primii doi ani de creditare. Perioada de rambursare este de pânã la 25 ani, iar valoarea creditului de pânã la 1.250.000 RON pentru realizarea achiziþiei ºi acoperirea costurilor.
Banca oferã libertate de alegere clienþilor sãi prin acceptarea ca garanþie a unei ipoteci pe imobilul achiziþionat sau pe oricare alt imobil deþinut sau nu în proprietatea clientului.
Finansbank sustine ca prin acest credit va oferi flexibilitate clientilor, prin acceptarea unei liste extinse de venituri eligibile. Finansbank oferã independenþã clienþilor sãi de a realiza plãþi anticipate cu comision zero la sutã, dupã primii cinci ani de creditare.
Desi sunt pe piata peste 25 de institutii de credit care au in oferta imobiliar, desi perioadele de rambursare ajung pana la 30 de ani iar dobinzile sunt in scadere continua sub presiunea concurentei, acest tip de credite pare sa nu aiba trecere.
Creditele imobiliare pot fi folosite pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea sau extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren si viabilizarea acestuia, sau pentru refinantarea unor imprumuturi similare.
Creditele imobiliare nu sunt reglementate printr-o lege specifica, astfel ca bancile au o mai mare libertate in construirea produselor, decat in cazul celor ipotecare. Cu toate acestea, restrictiile impuse de lege pentru acest tip de imprumuturi fac ca acest tip de credit sa nu aiba trecere. Astfel, avansul de minimum 25% din valorea achizitiei pentru investitiile imobiliare sau ponderea de maximum 35% a ratei de rambursare lunara in raport cu venitul, scot din start din randul celor eligibili o buna parte dintre doritorii de imprumut. Dobanzile acestor credite sunt variabile se ajusteaza in functie de politica institutiei finantatoare, care tine cont atat de evolutia indicilor monetari de referinta de mai sus, cat si de factori interni - modificarea strategiei comerciale, a obiectivelor sale financiare. In plus, fiecare institutie de credit vine cu conditii suplimentare fata de cele impuse de normele legale, precum vechimea la locul de munca, venitul net lunar, situatia clientului prezenta in bazele de date de la Biroul de Credit sau din Centrala riscurilor bancare.
Pe langa destinatiile clasice, creditele imobiliare pot fi folosite si pentru refinantarea unui credit similar contractat in trecut. Aceasta solutie este recomandata de regula persoanelor care au in derulare un imprumut la o dobanda mult mai mare decat cea existenta pe piata in prezent. Apelul la un asemenea credit le permite clientilor sa-si diminueze, uneori substantial, costul cu dobanda.
Comentarii articol (0)