Aproape jumătate dintre românii care muncesc de acasă (49%) susţin că regimul de telemuncă a condus la economii financiare considerabile, iar pentru 80% dintre cetăţeni eliminarea timpului pierdut în trafic către birou reprezintă un aspect apreciat, reiese dintr-un sondaj realizat de către o companie de consultanţă imobiliară, relatează Agerpres.
Conform cercetării Cushman & Wakefield Echinox, alte avantaje ale muncii de la domiciliu sunt: îmbunătăţirea echilibrului între activitatea personală şi cea profesională (43%), mai multă libertate în gestionarea programului de lucru (40%) şi timpul suplimentar de odihnă (33%).
Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj îl reprezintă lipsa socializării directe cu colegii (74% dintre respondenţi), urmat de dificultăţile în separarea timpului dedicat activităţii profesionale de cel personal (44%), lipsa unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii (33%) şi capacitatea mai scăzută de concentrare, ca urmare a factorilor disturbatori din locuinţă (33%).
Numărul contractelor de muncă suspendate a scăzut astăzi, pentru prima dată în ultimele săptămâni
Numărul total al contractelor individuale de muncă suspendate a înregistrat, vineri, pentru prima dată în ultimele două săptămâni, o scădere faţă de ziua precedentă, informează Agerpres, care citează datele publicate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
MMPS a început să publice zilnic, din 30 martie, numărul contractelor de muncă suspendate înregistrate la Inspecţia Muncii începând din data intrării în vigoare a stării de urgenţă - 16 martie.
Astfel, un număr de 1.005.552 de contracte de muncă erau suspendate vineri, în scădere faţă de cele 1.030.973 înregistrate joi şi faţă de cele 1.013.522 înregistrate miercuri.
Bode: Trebuie să privim această criză ca pe o oportunitate. Este vitală demararea de noi investiţii
Proiectele de infrastructură începute trebuie continuate, însă este vital să fie promovate şi altele noi, iar această criză trebuie privită ca o oportunitate, fiind vitală demararea de noi investiţii, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
"Vă rog să ţineţi şantierele în ritmul de până acum, asigurând angajaţilor măsurile de protecţie necesare. Proiectele începute trebuie continuate, însă este vital să promovăm şi altele noi. Trebuie să privim această criză ca pe o oportunitate, este vitală demararea de noi investiţii, pentru că ţara are nevoie de infrastructura de transport ca de aer", a subliniat Lucian Bode, conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, transmis, vineri, Agerpres.
Comentarii articol (0)