Certificatele pentru situații de urgență reflectă situația economică precară în care se află deținătorul acesteia și permit accesul unor firme (mai ales întreprinderi mici și mijlocii) la anumite facilități ce i-ar putea afecta pe partenerii contractuali ai acestora (de exemplu, amânarea plății chiriilor).
În acest context, acei parteneri contractuali ar putea fi interesați să afle dacă firmele menționate mai sus dețin certificate pentru situații de urgență. Acest lucru este posibil, prin accesarea următoarele site-uri web:
- aici, pentru certificatele de tip 1 (ele se eliberează celor care au avut activitatea întreruptă în totalitate sau parțial, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente) și
- aici, pentru certificatele de tip 2 (ele se eliberează celor care au suferit o diminuare a încasărilor în luna martie cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor din perioada ianuarie – februarie 2020).
În aceste condiții, firmele pot să știe dacă există riscul ca partenerii contractuali să nu își mai execute obligațiile față de acestea (sau să le execute cu întârziere), ținând cont că acele certificate menționate mai sus reflectă un impact economic serios.