După ce a suferit de atacuri de panică, anxietate și depresie, Matt Haig s-a gândit mult la impactul pe care lumea exterioară îl are asupra noastră. El a analizat atât beneficiile, cât și pericolele lumii moderne.
În opinia lui, mulți dintre noi avem de ce să fim recunoscători progresului de care dă dovadă rasa umană. Media duratei de viață a crescut, mortalitatea infantilă a scăzut, iar alimentele sunt mai ușor de obținut. Au fost adresate nevoile noastre fizice de bază, astfel încât mulți dintre noi să avem un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă.
Matt observă însă că, din păcate, rezolvarea unor probleme a creat altele care țin de starea bună a psihicului nostru. Problema neajunsului a fost înlocuită de excese, iar oamenii încearcă diverse metode de a ajunge la un echilibru.
În cartea „Gânduri de pe o planetă nervoasă” se vorbește despre fenomene generale ca inegalitatea socială, rețelele de socializare sau știri și până la obiceiurile noastre zilnice, modul în care dormim, în care facem mișcare sau în care disociem între minte și corp.
Cartea este organizată în capitole scurte, idei concise, printre care sunt intercalate liste numerotate, cum ar fi cea a prejudecăților legate de tulburările mintale.
Subiectele pe care le abordează pornesc de la titlurile unor știri care l-au făcut anxios. El le pune apoi în context pentru a putea face o analiză obiectivă care ne poate ajuta să ne protejăm de panică.
Matt Haig povestește într-un fel foarte personal ce îl face pe el să se simtă fericit, uman și împlinit în acest secol neliniștit. S-ar putea să te ajute și pe tine să gestionezi informațiile pe care le primești despre ce se petrece în lume.
Bookster este o bibliotecă publică modernă, în care vei găsi cele mai bune cărți ale momentului, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri și beletristică. Peste 72.000 de abonați fac parte acum din comunitatea Bookster, inclusiv echipa avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)