Şapte din zece angajaţi români (70%) vor să continue să lucreze de acasă câteva zile pe săptămână, după relaxarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului şi ieşirea din starea de urgenţă, arată un studiu Colliers International, citat de Agerpres.
Conform datelor centralizate, 60% dintre cei chestionaţi cred că lucrul la distanţă ar fi util cel puţin o zi - două pe săptămână, iar 10% ar vrea să lucreze chiar 3 - 4 zile de acasă, în perioada următoare.
În acelaşi sens, un sfert dintre angajaţi se aşteaptă să revină la birou în luna mai, dar activitatea acestora în clădirile de birouri va fi reluată treptat, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus şi de măsurile anunţate mai departe de către autorităţi.
Sondaj BCE: Recesiunea Zonei Euro nu va fi atât de mare precum arată unele scenarii
Economia Zonei Euro se va diminua mai puțin decât sugerează multe dintre proiecțiile mai pesimiste, însă recuperarea va fi înceată și se va întâmpla gradual, potrivit unui sondaj al profesioniștilor în prognoze, publicat, luni, de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.
Sondajul trimestrial arată o scădere a economiei cu 5,5% în acest an, iar apoi o creștere de 4,3% în 2021, având în vedere ridicarea restricțiilor legate de coronavirus din lunile mai și iunie.
Președintele BCE, Christine Lagarde, a declarat săptămâna trecută că banca prevede o contractare a economiei între 5% și 12% anul acesta, ceea ce înseamnă că sondajul de luni este mai apropiat de scenariul “moderat” al BCE în ceea ce privește recesiunea.
România și Slovacia au cei mai puțini jurnaliști dintre statele UE
Aproximativ 400.000 de jurnalişti erau în 2019 în cele 21 de state membre ale Uniunii Europene (UE) pentru care există date disponibile, ceea ce reprezintă echivalentul a 0,2% din totalul persoanelor ocupate din UE, arată datele publicate de Eurostat, potrivit Agerpres.
Când vine vorba de activităţile economice asociate cu jurnalismul, aproximativ 1,1 milioane de persoane erau angajate în cele 27 de state membre UE în activităţi de publishing precum publicarea de cărţi, ziare, reviste şi publicaţii. Această cifră este echivalentă cu 0,5% din totalul persoanelor ocupate din UE.
În rândul statelor membre UE, Germania are cel mai mare procent de persoane angajate în activităţi de publishing, 1,3% din totalul persoanelor ocupate, urmată de Finlanda şi Suedia, ambele cu 0,7%, şi Danemarca, 0,6%. Pe ultimele locuri în UE sunt România şi Slovacia, unde persoanele angajate în activităţi de publishing reprezintă 0,1% din totalul persoanelor ocupate.
Comentarii articol (0)