Nelu Tătaru: Ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare
Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, duminică seara la Digi24. El a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.
Nelu Tătaru a precizat că bilanțul de astăzi arată că „avem o rată de 4% de infectare, avem o transmitere comunitară accentuată”. Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor.
„Avem un sistem medical pregătit, dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.
Tătaru a precizat că România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt „complet dotate”.
Bloomberg: Cum au evitat milioane de români să piardă bani în scandalul „Wirecard”
Procesatorul de plăţi Wirecard, din Germania, este în mijlocul unui scandal financiar după ce au fost descoperite nereguli contabile care arată că lipsesc 1,9 miliarde de euro din bilanţ. Compania a declarat că este posibil ca acestea să nu fi existat vreodată. Wirecard a fost puternic afectată pe bursă, iar acțiuni la compania germană a cumpărat și fondul NN Pensii, care însă le-a vândut chiar înainte de prăbușire, relatează Bloomberg.
NN Pensii cumpărase la finalul anului 2019 peste 200.000 de acţiuni Wirecard, valoarea investiţiei era de 130 milioane de lei, fiind cea mai mare expunere externă a fondului de pensii private.
Cel mai mare fond de pensii private din România deținea 0,6% din compania germană, în luna decembrie.
Acțiunile au fost vândute însă din luna mai, cu câteva săptămâni înainte ca Wirecard să anunțe că din conturi îi lipsesc 1,9 miliarde de euro.
Un român a cumpărat un bilet de avion cu șase euro. Pe ce rută a fost vândut
Numărul rezervărilor de zboruri din România spre Europa şi retur a crescut săptămâna aceasta cu 100%, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai, iar preţul mediu al unui bilet de avion a înregistrat în medie o scădere între 5 şi 10%, potrivit unei analize realizate de o agenţie de turism online.
„Începând cu săptămâna aceasta românii pot călători din nou spre ţări precum Italia, Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Ungaria şi alte state europene unde răspândirea pandemiei a încetinit (...) Vola.ro a înregistrat o creştere cu 100% a rezervărilor de zboruri din şi spre Europa, şi cu 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai. interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai. Durata medie a călătoriilor efectuate de români tinde să se stabilizeze spre 10 zile” se arată în analiza agenţiei de turism online Vola.ro, citată de Agerpres.
Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat în iunie de la Vola.ro a costat şase euro, pe ruta Dortmund - Bucureşti, în timp ce o medie a preţurilor pentru top zece destinaţii pentru care românii au achiziţionat bilete în această perioadă a fost de 163 euro pentru un bilet dus-întors, comparativ cu 181 euro în acelaşi interval de timp în 2019, o scădere de aproape 10%.
Comentarii articol (0)