Uniunea Europeană ar trebui să condiţioneze alocarea fondurilor europene, inclusiv a celor alocate pentru lupta împotriva COVID-19, de situaţia statului de drept şi de combaterea corupţiei din statele membre. Avertismentul vine de la Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene și a fost formulat într-o discuție cu miniștrii de justiție din UE.
Vera Jourova a menționat un „sistem judiciar funcțional” și mecanisme puternice de luptă anticorupție printre aceste condiții care ar putea fi puse pentru accesul la banii europeni. Vizate sunt în special Ungaria și Polonia, dar și România și Bulgaria, susțin jurnaliștii de la Reuters. Vicepreședinta Comisiei Europene crede că statul de drept trebuie să fie o condiţie pentru distribuirea fondurilor și susține că Bruxelles-ul are nevoie de garanții pentru a se asigura că banii ajung unde trebuie.
Recent, o legătură între folosirea fondurilor comunitare și respectarea statului de drept a fost făcută și de Germania, țară care a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.
O companie cu 80.000 de angajați trece permanent la munca de acasă și program flexibil
Firma de tehnologie Fujitsu a anunțat că își va reduce spațiul de birouri din Japonia, pentru a se adapta la „noul normal” al pandemiei de coronavirus. Programul va oferi o flexibilitate fără precedent celor 80.000 de angajați din țară, relatează BBC.
Personalul va putea lucra cu program flexibil, iar munca de acasă va fi noul standard, acolo unde este posibil, anunță compania.
Fujitzu nu este singura companie care ia o astfel de decizie. Și Twitter a anunțat în luna mai că angajații săi vor putea lucra de acasă pe perioadă nedeterminată.
Fujitsu a precizat că „va introduce un nou mod de lucru care promite o experiență mai productivă și creativă pentru angajați și care va stimula inovația și va oferi o nouă valoare clienților și societății”.
Comentarii articol (0)