Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este „aproape iminentă” iar Guvernul estimează că în următoarele 14 zile se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de COVID-19 în România. El însă spune că evoluția epidemiologică nu indică necesitatea reinstaurării stării de urgență.
„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.
Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.
Un grup de 83 de milionari au făcut luni un apel pentru taxarea suplimentară, "imediată" şi "cu caracter permanent", a celor mai bogaţi oameni ai planetei, astfel încât aceştia să contribuie la relansarea de după criza generată de pandemia de coronavirus, transmite AFP.
"În timp ce Covid-19 loveşte întreaga lume, milionarii ca noi au un rol esenţial pentru a ajuta la vindecarea umanităţii", spun semnatarii unei scrisori deschise, printre care se numără co-fondatorul mărcii de îngheţată "Ben and Jerry", Jerry Greenfield, sau producătorul britanic, Richard Curtis.
În această scrisoare, publicată înainte de reuniunea miniştrilor de Finanţe din G20 şi a summitului european extraordinar dedicat relansării UE, se face un apel către guverne "să crească taxele pentru oamenii ca noi. Imediat, substanţial şi în mod permanent".
Pandemia de coronavirus va crește datoriile companiilor cu 1.000 de miliarde de dolari
Companiile din întreaga lume îşi vor asuma noii datorii în valoare de până la 1.000 de miliarde de dolari în 2020, în încercarea de a-şi consolida finanţele împotriva coronavirusului, arată un nou studiu care vizează cele mai mari 900 de firme, transmite Reuters.
Această creştere fără precedent va face ca datoria globală totală a sectorului corporate să urce cu 12% până la aproximativ 9.300 miliarde de dolari, adăugându-se mai multor ani de acumulare care au făcut ca firmele cele mai îndatorate ale lumii să aibă datorii comparabile cu cele ale unor ţări de mărime medie.
Şi anul trecut datoria globală totală a sectorului corporate a înregistrat o creştere de 8%, stimulată de fuziuni şi achiziţii, dar şi de firme care s-au împrumutat pentru a finanţa răscumpărări de acţiuni şi plata dividendelor. Însă creşterea din acest an se va datora unor motive complet diferite, respectiv conservare în condiţiile în care virusul a afectat profiturile.
Comentarii articol (0)