Ce joburi vor dispărea în următorii 25 de ani și care vor fi la mare căutare
Peste 10% dintre locurile de muncă actuale vor fi automatizate în următorul deceniu. Avertismentul vine din partea unei companii americane de tehnologie care precizează că printre joburile care vor dispărea în următorii 25 de ani se numără contabilii, lucrători agricoli şi chiar muncitorii în construcţii. La mare căutare vor fi, însă, analiştii în securitate cibernetică, designerii de avatari robotici, inginerii biomedicali și cei genetici. Argumentul angajatorilor este acela că roboţii sunt mai productivi decât oamenii, nu vor concediu şi nu îşi dau demisia.
Meserii precum „creator de realitate virtuală și augmentată” ori „designer avatari robotici” par acum de domeniul SF. Însă astfel de profesii vor lua locul joburilor clasice în următorii 10 ani, iar oamenii nu vor avea altceva de făcut decât să se adapteze cerinţelor impuse de piaţa muncii.
Una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet a fost vândută cu nouă miliarde $
Gigantul eBay şi-a vândut afacerea de anunţuri de mică publicitate pentru 9,2 miliarde de dolari. Noul proprietar este compania norvegiană Adevinta, cel mai mare actor din sectorul digital, scrie CNN.
În epoca Google şi Facebook, anunţurile de mică publicitate nu sunt tocmai o afacere uriașă: acestea au constituit doar 3% din piaţa de publicitate online din 2019, care s-a situat la valoarea de 125 miliarde de dolari, potrivit Interactive Advertising Bureau. Cu toate astea, a fost o zi în care Craigslist şi compania care a devenit eBay Classifieds au fost printre cele mai mari platforme de publicitate online.
Ca parte a tranzacției, eBay va primi 2,5 miliarde de dolari, numerar, și 540 de milioane de acțiuni Adevinta. Acest lucru va oferi eBay expunerea continuă la activitatea clasificată, generând în același timp venituri.
Comentând concluziile summit-ului UE care s-a întins pe aproape cinci zile, negociatorii Parlamentului European au salutat fondul de relansare economică, dar au avertizat că acordarea aprobării lor privind bugetul UE pe termen lung nu poate fi garantată fără negocieri și îmbunătățiri, arată un comunicat emis de Legislativul european.
După cinci zile de discuții intense, șefii de stat și de guvern au ajuns la un compromis politic.
„Echipa de negociere a Parlamentului pe Cadrul Financiar Multianual (CFM) și a Propriilor Resurse salută faptul că s-a ajuns în sfârșit la o poziție comună, și că noul instrument de Relansare (Next Generation EU) este finanțat cu un împrumut de 750 de miliarde de euro. Însă Parlamentul este în continuare critic în privința unor aspecte esențiale ale compromisului, în special în ceea ce privește perspectiva pe termen lung”, arată sursa citată.
Comentarii articol (0)