Germania, țară care deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, va propune miercuri celorlalte state membre armonizarea restricţiilor de călătorie decise de statele membre din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres.
O sursă europeană a declarat pentru AFP că propunerea va fi făcută în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor UE, care are loc miercuri la Bruxelles.
„Un răspuns coerent este crucial pentru evitarea unei abordări fragmentate, cum am văzut la începutul anului acesta, şi pentru păstrarea integrităţii spaţiului Schengen”, menţionează preşedinţia germană a Consiliului UE în propunerea sa.
„Hartă sanitară” comună. Germania vrea să fie folosite aceleași criterii. Documentul consultat de AFP propune o abordare comună privind datele legate de pandemia de COVID-19, criteriile de risc, evaluarea şi ierarhizarea zonelor de risc.
Trei sferturi din populaţia globului, dispusă să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2
Aproximativ trei sferturi din populația globului ar fi dispusă să se vaccineze anti-coronavirus, dacă ar apărea un astfel de vaccin, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial. Institutul a chestionat aproape 20.000 de persoane din 27 de ţări.
Sondajul a arătat că 74% din toţi adulţii chestionaţi ar fi de acord să se vaccineze împotriva noului coronavirus.
China a avut cel mai mare suport pentru vaccinare, 97% dintre cei chestionaţi spunând că se vor imuniza. La polul opus, ruşii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spunând că ar fi interesaţi.
De ce luni dimineață România a fost nevoită să importe electricitate
România a importat luni, în prima parte a zilei, peste 1.000 de MW de electricitate, depăşind la un moment dat chiar şi 1.400 de MW, relatează AGERPRES care a analizat datele transmise de Transelectrica.
Cea mai mare valoare a importurilor, de 1.402 MW, a fost atinsă în jurul orei 9:00. La ora 11:50, importurile erau de 1.003 MW. Consumul naţional se ridica la 7.799 MW, iar producţia la 6.796 MW.
Pe primul loc era energia hidro (34%), urmată de cărbune (20%), hidrocarburi (18%), nuclear (14%), fotovoltaic (10%), eolian (0,69%), biomasă (0,66%).
Aceste importuri de electricitate intervin în contextul în care Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a oprit singură, sâmbătă, în urma unei defecţiuni, şi a fost pornită abia luni dimineaţă la ora 7:00. La ora 11:50, centrala de la Cernavodă producea la o putere de doar 966 MW, faţă de 1.400 MW în mod obişnuit.
Comentarii articol (0)