Unde se trăiește cel mai bine în România și cum se va schimba asta din toamnă
Județul Teleorman este polul sărăciei în România, dacă luăm în calcul salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari care revine unui angajat. Aici se câștigă cu aproape 40% mai puțin decât în Capitală – locul unde se plătesc cele mai mari salarii.
Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că Bucureștiul este locul unde se trăiește cel mai bine la noi în țară.
Într-un clasament, realizat de HotNews, care a luat în calcul trei criterii și anume salariul net, rata șomajului și numărul de pensionari - Capitala adună 123 de puncte, urmată de județele Ilfov, Timiș, Cluj și Sibiu.
La polul opus se află județul Teleorman, care a adunat 14 puncte. Nici județul Buzău nu stă prea bine, având în vedere că a acumulat 15 puncte. Tot la polul sărăciei se află și județele Suceava, Vaslui și Vrancea.
Când vine vorba sa facă bani, nimic nu este exclus pentru companiile aeriene care se confruntă cu cea mai gravă criză din istorie, iar de la alune şi până la pijamale transportatorii aerieni vând orice pentru a putea traversa pandemia de coronavirus, transmite Bloomberg.
Chiar şi companiile aeriene care au beneficiat de programe guvernamentale de sprijin şi au redus costurile caută noi surse de venit, iar în timp ce rezervele lor de lichidităţi se diminuează avioanele sunt blocate la sol şi personalul stă acasă. Revenirea ar urma să dureze câţiva ani şi va costa companiile aeriene câteva miliarde de dolari.
Între timp, unele companii aeriene au găsit noi surse de venit pentru a face faţă loviturii date de COVID-19.
Ce s-a întâmplat cu leul și cursul euro?
Cursul dă semne de viață după câteva luni în care a stat cuminte, așa cum și-l dorea banca centrală. Cotațiile s-a dus peste 4,85 de lei și stau acolo, cu o tendință de a se duce mai sus. Din ultimele zile se observa o presiune ascendentă, însă nu se produsese mișcarea peste vreun prag important. A apărut joi seară și s-a conturat definitiv.
S-a testat bine nivelul și se încearcă mai sus. Doar că BNR a venit și a spus NU. În jurul orei 13:00, la fixing au fost foarte vizibile intervențiile. Cursul anunțat este ușor sub 4,85 de lei, dar rapid piața a revenit peste acest prag.
Nu e cel mai ridicat nivel pe care l-am înregistrat, în piață a fost și mai sus, dar episodic. La fel, a apărut BNR la apărare. Evident că intervențiile nu sunt confirmate, dar banca centrală e acolo.
Comentarii articol (0)