BNR: Grupurile bancare din Romania au rate de adecvare a capitalului superioare pragurilor reglementate, scrie economica.net.
Subsidiarele grupurilor bancare care activeaza pe piata romaneasca, cuprinse in evaluarile realizate la nivel european, au rate de adecvare a capitalului superioare pragurilor reglementate, a anuntat luni Banca Nationala a Romaniei, prin intermediul unui comunicat de presa.
Restantele la credite lovesc si piata asigurarilor, titreaza capital.ro.
Asigurarile de credit, altadata o importanta sursa de venituri pentru companii, aproape ca au disparut de pe piata. Explozia restantelor a determinat nu doar o crestere substantiala a platilor catre banci, ci si scaderea drastica a apetitului asiguratorilor pentru vanzarea acestui produs. Practic, in acest moment, doar doua societati mai vand asigurari pentru credite.
Dupa prima jumatate a acestui an, firmele care inca mai vand asigurari de credit, inregistrau prime brute subscrise de putin peste sase milioane de lei pe acest segment si plati de 12 milioane de lei.
Cinci judete fac jumatate din exporturile Romaniei, anunta evz.ro.
In conditiile centralizarii excesive, Bucurestiul este responsabil pentru o cincime din exporturile nationale. Iar firmele cu capital strain produc peste 80% din marfurile vandute peste hotare.
Faptul ca economia Romaniei este sustinuta in mare parte de Capitala si de cateva centre urbane puternice este foarte clar reflectat in clasamentul judetelor dupa criteriul exporturilor pe care le genereaza. Municipiul Bucuresti a vandut in strainatate, anul trecut, marfuri in valoare totala de 9,71 miliarde euro, reprezentand aproape 20% din exporturile tarii in 2013, conform cifrelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), analizate de EVZ.
BCR a redus prognoza de crestere a Romaniei pentru acest an, de la 2,3% la 1,8%, informeaza adevarul.ro.
BCR a redus estimarile privind avansul economic al Romaniei, prognozand o crestere de 1,8% fata de 2,3%, cat era anterior, in vreme ce pentru 2015 estimeaza un avans de 3%, fata de 3,3%.
Analistii BCR considera ca fiind „ambitioasa“ tinta de deficit bugetar pentru 2015 asumata de guvern in ultimul raport de convergenta trimis Comisiei Europene, de 1,4% din PIB, respectiv un deficit structural al bugetului general consolidat de 1% din PIB.
Ce-ar insemna un impozit pe venit de 24%, se intreaba romanialibera.ro.
Unele surse afirma ca Ministerul Finantelor pregateste pentru 2016 un nou sistem de impozitare a veniturilor, de tip progresiv. Astfel, unele venituri ar putea fi impozitate si cu 24%, potrivit Hotnews. Un asemenea scenariu este plauzibil, spun consultantii fiscali.
La zece ani de la introducerea cotei unice de 16%, Romania s-ar putea reintoarce la impozitul progresiv pe venituri.
Comentarii articol (0)