Ce se va întâmpla cu prețul locuințelor după deschiderea metroului din Drumul Taberei
Metroul din Drumul Taberei ar putea afecta nu doar traficul din zonă, ci și piața imobiliară. Experții în domeniu atrag însă atenția că o creștere a prețurilor nu se va vedea prea curând. Apariția metroului va face totuși cartierul bucureștean mai căutat, astfel că locuințele s-ar putea vinde mai repede.
Cartierul Drumul Taberei nu s-a aflat de-a lungul timpului în topul celor mai căutate zone rezidențiale. Unul dintre motivele care i-au scăzut atractivitatea a fost traficul aglomerat, care face dificilă ajungerea în centrul orașului sau în zona de nord a Capitalei, dominată de clădiri de birouri.
Deschiderea metroului schimbă însă acest lucru, iar experții imobiliari se așteaptă că vânzările de apartamente în zonă să se facă mult mai ușor.
Un studiu al Băncii Mondiale arată că un copil născut astăzi în România va atinge la maturitate doar 58% din potențialul său de productivitate, adică va fi cu mai mult de 40% sub ceea ce ar trebui. Asta se va reflecta în veniturile pe care le va obține, în calitatea vieții sale de adult și mai apoi asupra copiilor săi prin ceea ce le oferă. Copiilor li se transmite și o moștenire socială, nu doar genetică.
Și ce e mai prost este că acest indicator este în deterioare. Acum zece ani era puțin mai sus, la 60%.
Izolat, acest procent poate părea artificial. Pentru că e abstract și noi avem tentația de a ne uita la cazuri concrete. Dar el vrea să reflecte o stare generală. Și medie. Pentru că avem copii excepționali care ajung să lucreze la mari grupuri în poziții înalte. Potențialul lor este și depășit. Dar avem și o mare masă a unor copii lipsiți de șanse care ajung să supraviețuiască în sate izolate din agricultură și care ating... 5% din potențial! Procentul e aleatoriu, doar pentru a ilustra situația de fapt.
Comisia Europeană a prezentat joi planul său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, propunându-și ca acestea să scadă cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Obiectivul este ca până în 2050 să se atingă așa-numita „neutralitate climatică”.
UE va trebui să-și sporească și mai mult eficiența energetică și ponderea energiei din surse regenerabile. Certificatele de emisii, emisiile din exploatarea terenurilor, dar și standardele pentru emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor vor suferi modificări. Comisia Europeană este dispusă să finanțeze propuneri în valoare de 1 miliard EUR pentru proiecte de cercetare și inovare.
„Facem tot ce ne stă în putință pentru a ne respecta promisiunea făcută europenilor: ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Data de astăzi marchează o etapă importantă în acest proces. Prin intermediul noului obiectiv de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE cu cel puțin 55 % până în 2030, vom deschide calea către o planetă mai curată și către o redresare verde. Europa va ieși mai puternică din pandemia de coronavirus, investind într-o economie circulară eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, promovând inovarea în domeniul tehnologiei curate și creând locuri de muncă verzi”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.
Comentarii articol (0)