Vorbim de OUG nr. 174/2020, intrată în vigoare deja la data publicării, iar o parte dintre modificări vizează acordarea granturilor în cazul întreprinderilor legate.
La granturile pentru capital de lucru, în cazul beneficiarilor legate, fondurile nu includ cofinanțarea beneficiarilor în procent de minimum 15% din valoarea grantului solicitat - chestiunea e nou-introdusă în ordonanță, odată cu promisiunea că termenele și condițiile de acordare a ajutorului de stat pentru întreprinderile legate se vor aproba printr-un ordin de ministru ulterior autorizării schemei pentru granturile pentru capital de lucru.
O mică modificare, dar deosebit de importantă, se face și la granturile pentru investiții: astfel, granturile între 50.000 și 200.000 euro nu includ cofinanțarea proprie a beneficiarilor stabilită în cuantum de minimum 15% din valoarea proiectului de investiții (nu din valoarea grantului), în cazul regiunilor dezvoltate, respectiv 30% din valoarea proiectului pentru București-Ilfov (ce condiții trebuie să îndeplinească IMM-urile pentru a obține granturi pentru investiții între 50.000 și 200.000 de euro).
OUG 174 a mai modificat OUG 130 și în privința criteriilor de selecție - punctaje modificate, mai exact.
Așa cum spuneam, când a fost prima oară în discuția Executivului și a fost publicată forma de proiect, ordonanța cuprindea mult mai multe modificări. Erau printre acestea și chestiuni ce vizau microgranturile de 2.000 de euro, pentru care înscrierile au și început între timp, au fost și prelungite chiar.
Forma inițială a ordonanței care a ajuns vineri în Monitor prevedea extinderea domeniilor în care granturile pentru capital de lucru pot fi acordate. Guvernul nu a mai aprobat însă extinderea.
Util: Pot aplica, în același timp, la granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții?
Comentarii articol (1)